| | | |

ГЕРБ: Депутатка от ДБ е общувала с британския терорист – разтревожени сме

Случаят със заловения у нас британски гражданин, издирван от Интерпол и комуникирал с депутатката на ДБ Албена Симеонова, предизвика спор сред депутатите.

Георг Георгиев изчете декларация, провокирана от случая.

“Държавата е обект на пробив на сигурността – грабежи, домови кражби, бум на битовата престъпност, разбити коли, убийства, катастрофи. Случващото се по пътищата вече взима застрашителни размери”, заяви той и допълни, че улиците са пълни с мигранти.

Пикът обаче било вчерашното задържане на издирвания от Интерпол.

“В досег с този човек повече от месец, месец, в който се чудим къде са били българските служби и МВР, достъп е имал наш колега народен представител.

Ние сме притеснени за здравето и живота на този колега, която е била заблудена от миловидния му външен вид и в медиите го нарича “абсолютно нормален човек”, заяви Георгиев.

И добави – “ако в такава партия могат да влязат подобни елементи, не знам какво може да случи в партия, за която знаем, че има хора, които сътрудничат с граждани на Руската федерация”. “Ако в “Демократична България” може да има такива хора, какво остава за ПП.

С тази декларация искаме да дадем опция на колегите да обяснят какво се е случило”, каза той

“Разтревожен съм, че в партия, в която има хора, които знаят кога са се срещнали лидери и са имали досег до службите в миналото, и не са могли да предупредят тази колега и да ѝ кажат

“Пази се там има терорист, той се укрива евентуално до твоя дом и имот.

Нямаше да се безпокоим толкова много, ако не отчитахме пробив в сигурността на най-чистата, най-добрата, макар най-малката партия и че нейните редици са имунизирани срещу това в техните редици да се инфилтрират радикални фактори.

Партия, в която членовете ѝ, недай си Боже, да замесени в нелегална дейност, но всички сме смъртни.

Дори в този случай, партията е водна от добрината и мисълта за околната среда. Този човек се е крил в място за биопродукти. Дори тук може би доброто е било водещо.

Ако в ДБ може да има такива хора, какво остава за ПП. Моля ви отнесете се сериозно.

С тази декларация искаме да дадем възможност на нашите колеги да обяснят какво се е случило.

Не бива да се търси партийност или политика, единствено да положим грижи за нашите колеги и те да обяснят заедно с институциите какво се е случило.

“Зейналата пропаст между сигурността и нормалността, прокопана от предишното управление, трябва да намерим отговори, които дължим на хората.

Давам повод да разкажете и обясните и да затворим тази печална страница, белязана с тероризъм и умисъл за престъпление”, каза Георгиев.

На трибуната излезе и Маноил Манев от ГЕРБ. Той пък настоя веднага в Народното събрание да бъдат изслушани министърът на външните работи и шефът на ДАНС.

“Това се нарича вербовка на агент за влияние”, даде за пример отношенията между Симеонова и Дейвид Бодил.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts