| | | |

Костадинов: България ще бъде унищожена само с един удар

Депутатите ще гласуват днес решение, с което да задължат Министерския съвет да преговаря за промяна на Плана за възстановяване и устойчивост. В ябълка на раздора се превърнаха въглищните централи.

Още на 27 януари ние първи внесохме предложение за предоговаряне и устойчивост на Плана за възстановяване и устойчивост.

Миналото лято казахме, че този план трябва да бъде отхвърлен, а тогавашният министър-председател Кирил Петков ни обвини в лъжа. Е, оказа се, че ние говорим истината, а лъжите изрича той.

Това заяви в ефира на Bg On Air лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

“Нашата държава е подписала това, което на нея са ѝ казали. Кирил Петков каза, че няма да се затварят мощности. Оказа се, че ние казваме истината, а той излъга.

Това, което на нас ни предлага ПВУ като компенсации за затваряне на 40% от мощностите на въглищните централи, е горе-долу съизмеримо с печалбите им за една година.

Маришкият басейн има срок поне до 2100 г. ЕС ще ни подари 1,4 млрд., за да се откажем ние от между 17 и 20 млрд. лв. Това е национално предателство”, коментира лидерът на “Възраждане”.

Грижата за природата трябва да има винаги, но трябва да има и грижа за хората.

Ние коментираме само печалбата на тецовете, а не коментираме социалния ефект. Това ще бъдат стотици хиляди безработни! Социалният ефект ще е опустошителен за цялата страна!

България ще бъде унищожена само с един удар!

Относно третия мандат, лидерът на “Възраждане” припомни, че неговата партия още в първия работен ден на Народното събрание е казала, че редовно правителство няма да може да се произведе.

“Защо чак сега партиите го казват същото?! Защото всичко се превърна в един прекалено пошъл политически спектакъл. Това е и подигравка към президента!

Три месеца и 10 дни след края на предизборната кампания все още не е връчен трети мандат. Това е прецедент, никога не се е случвало! И все още не е ясно на кого ще се даде този мандат. Абсурдно е!

“Още преди да започне да работи това НС, казахме, че то няма да произведе редовно правителство.

Ако всяка партия си спази заявките, няма как да се случи това. Процедурата се забави изключително много, това никога не се е случвало.

Очевидно е, че отиваме на предсрочни избори, излишна е интригата на кого ще даде мандата”, заяви още Костадинов.

Ние няма как да имаме нещо общо с подобни хора, имаме цивилизационни различия с другите партии.

Бившият кабинет е подписал план, който е бил спуснат, а не договарян. Спуснат от Брюксел, защото искат да ни унищожат, както унищожават българското земеделие и не само.

Статистиката показва, че oткакто влязохме в ЕС, зависимостта на нашата държава от внос става огромна. Над 80% от храните в България са внос от ЕС. Tова е пладнешки грабеж”, настоя още той.

Средставата, които получаваме от Европа са на принципа – получаваме едно, за да отстъпим 20! Четем това, което ни се предлага, а другине не го четат, направо подписват. И много често на нас ни се казва, че нямаме право да предоговаряме. А ето, че това не е така!

Сега призоваваме президента да връчи максимално бързо третия мандат, а партията, която го получи, да го върне веднага!

Защото на следващите избори всичко ще бъде различно. Партиите няма да бъдат 7! Никой не знае и какво ще бъде съотношението в парламента.

И какво значи, че на хората им е писнало от избори?! Българите сме учени, че все някой друг решава вместо нас.

Сега, с партия “Възраждане”, това вече не е така! Най-хубавото нещо на демокрацията е свободата на избор! Отиването на избори не е крах, не е нещо лошо!

Още вчера, например, събрахме хиляди подписи против въвеждането на еврото. И не сме спирали да работим за България! Народът решава, това е!

Целта е да се отвратят прекалено много хора от политиката.

България ще бъде управлявана от правителства, които ще унищожават държавата. Ще се взимат решения, които ще доведат до унищожаване на земеделие, енергетика, икономика и след 10 години България няма да я има, ако хората спрат да ходят на избори.

В Европа имат интерес в България да има хаос. Никой няма интерес да сме силна държава, а напротив – да бъдем буфер. Това се случва, откакто сме влезли в ЕС.

Създаде се една буферна територия, която само се изсмуква – икономически с всякакви рестрикции, маскирани като зелени сделки, чисто политически.

България се превръща не в държава, а в територия”, заяви Костадинов.

Костадинов е категоричен, че абсолютно всичко ще бъде различно след евентуални нови избори и няма да има такава конфигурация в парламента.

Според него “Български възход” няма да влезе в следващото НС, а БСП ще бъде на ръба. Гостът очаква избирателната активност да се вдигне заради хартиената бюлетина и купения вот.

“С решенията, които прие за няколко месеца, това Народно събрание изхарчи милиарди”, отбеляза лидерът на “Възраждане”. Менторите на другите партии имат интерес в България да има слабост и хаос.

Тук не се изработва силна държава, създаде се буферна територия, която само се изсмуква, посочи още Костадинов.

Той определи ДБ като “маргинална софийска партийка”. Според него не трябва да ѝ се обръща толкова голямо внимание.

Костадинов е на мнение, че хората на Христо Иванов нямат управленски капацитет. И е сигурен, че дори ДБ да получи третия мандат, пак няма да имаме редовно правителство.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts