| | | |

Денков кълве: ГЕРБ са окаляни със скандали, сега искат да окалят ПП с фантазии

“Имах кабинет с имена в джоба си, когато връщах мандата”, обяви депутатът от ПП акад. Николай Денков

„Не сме получавали финансиране от Nexo. Асен Василев няма нищо общо с Nexo, и въвличане на името му е фантазия.

Настимир Ананиев също няма нищо общо, освен общи проекти до 2021 г. с Антони Тренчев. Те нямат общи бизнеси, нямат нищо общо.

Остава г-н Ракшеев, който до 2021 г. е бил служител на Nexo, не е бил управлението на компанията, а се е занимавал с регулярна дейност.

Съчетаването на истински скандал с името на ПП е опит да се окаля партията, както ГЕРБ са окаляни със скандалите, от които не могат да се отърват. Разликата е, че тук говорим за фантазии – нека да ги проверят”.

Това заяви номинираният за премиер с мандата на ПП Николай Денков, който е бивш министър на образованието в кабинета „Петков” и настоящ депутат от партия ПП в 48-ото Народно събрание пред NOVA NEWS.

Той призова истината да излезе наяве и се опита да направи аналогия със скандалите за строежа на АМ „Хемус” – „там няма трасе, няма разрешително за строеж, а парите са дадени”, каза Денков.

Относно политическата ситуация и възможността за съставяне на кабинет той заяви:

„Въртележката на служебните кабинети е обърнала всичко наопаки – вместо служебните кабинети да следват политиката на редовните, ние сме се обърнали наопаки”.

Денков е оптимист за съставяне на кабинет с мандата на настоящия парламент.

„Искрено се надявам да има редовно правителство, но то не трябва да е на всяка цена. Ако има ясна програма с приоритети, тогава е добре да има правителство”, обясни депутатът от ПП.

„Не е толкова лесно да се намери съгласие”, смята Денков.

„Имахме кабинет с имена, но за да съществува един кабинет, трябва да е ясно какви са целите. От там тръгнахме – какво може да се направи за една година.

Хората са важни, но ако не знаем какво искаме да постигнем, няма как да го постигнем”, обясни номинираният за премиер с мандата на „Продължаваме промяната”.

Денков отказа да спомене имена от проектокабинета на ПП, заяви само: „гръбнакът беше от политически лица.

Имаше и експерти, които не са партийно обвързани. Начинът – да се осигури и политическа подкрепа, но и ценностна.

Ако Министерския съвет и Народното събрание не действат в координация, резултатът би бил катастрофален”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts