| | | |

НА ЖИВО Бойко Борисов: Някой да иде да каже, че това е моята къща в Барселона и ще се настаня веднага

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Ямбол.

“С риск да ни тричат отново, че лъжите на Асен Василев за наши срещи дори телефони с президента Радев, не е имало. Абсолютна лъжа.

Лидерът на ГЕРБ похвали Радев и Рашидов за действията за мигрантския натиск

снимка Кадър

“Винаги съм бил обективен човек. В последния месец те действат абсолютно правилно.

Вежди Рашидов отиде и срещна с Ердоган, темата за миграцията беше поставена. Президентът Радев отиде в Турция, срещна се с Ердоган. Оптимист съм.

Не мога и да не кажа, че Бойко Рашков бе излъчен от Радев и тази вина трябва да се поеме”, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с кмета на Ямбол относно миграционния натиск по границата.

“В случая съм оптимист. Преди две години имахме 0 миграционен натиск. Дължеше се на професионализма на българските граничари, личната ангажираност на президента Ердоган и на Урсула фон дер Лайен. Трябва да се справим с този проблем”, каза още той.

“Тази седмица парламентът прие 5 закона и две решения. От тези 7 законодателни акта, 5 са внесени от ГЕРБ. Тези решения са много важни.

Ние задължихме МС да измени Плана за възстановяване и устойчивост и да гарантира бъдещето на ТЕЦ-овете в този район”, това обяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на енергетиката Делян Добрев.

“Само преди 3-4 месеца горивата бяха 3,50 лв., сега са 2,50 лв. През тази седмица приехме закон за изземване на свръхпечалбите на “Лукойл”. Приехме законопроект за отнемане на концесията на “Росенец”.

Приехме закон за изземване на свръхпечалбите на “Лукойл”, с което ние ще вземем 70% от разликата, която им дава дерогацията. 70% от тази разлика ще влизат в държавен фонд и ще бъдат връщани на хората.

Това са 2 млрд., разделено на 2 млн. шофьора. Всеки шофьор ще получи ваучер от 1000 лв.”, каза още Добрев.

“Приехме закон, по който назначаваме основен управител на рафинерията “Лукойл”, ако руснаците решат да ни саботират. Този закон е, за да не може никой да ни извива ръцете и да ни изнудва”, обясни бившият министър на енергетиката.

Истинската евроатлантическа общност е ГЕРБ, ДПС и ДБ. Само тези политически сили работят за откъсването ни от Русия. И то не като държава, а от режима, който я ръководи”, каза Делян Добрев.

“От времето, когато си замина “Промяната”, бензинът падна с 90 ст. Войната стана по-малко жестока и кръвопролитна, отношенията в света се подобриха – кое от тези неща стана факт. Нито един. Но цената на бензина падна”, уточни Борисов.

Откакто си замина Промяната бензина стана с 90 ст. по-евтин. Не лев, обещахме лев, но ни остава една десета да се справим, повтори той.

“Нашите евроатлантически партньори не могат да осъзнаят още какво им се е случило”, заяви той.

“Ние не харесваме никоя партия. Затова сме изградили ГЕРБ. Припознали сме историята на СДС и затова сме заедно.

Срещу всяка една партия имаме критики, но демокрацията е това. Считам, че ако мандатът се даде на ДБ, все още има шанс. Не ни остава нищо друго освен да изчакаме”, каза бившият премиер.

“Ние няма как да подкрепим БСП, но уважаваме доста от политиките, които те водят”, поясни той.

“Някой трябва да поеме вина за “Нексо”, а те се опитват да се разграничат. Обвиняват мен за Барселона. Някой да иде да каже, че това е моята къща и ще се настаня веднага”, коментира лидерът на ГЕРБ.

“Опорката за “Нексо” е “Кал и каскети”. Не казвам дали са виновни или не. Има органи, които ще преценят. Ще прочета само факти.

Ню Йорк съди “Нексо” по обвинения за измама и 7 други щата предприемат действия срещу компанията. Щатската прокуратура иска от криптобанката да върне на инвеститорите парите, които е взела.

Англичаните също ги разследват. На много места извън България се работи. Намесени са и израелските служби”, каза още той за разследването срещу криптобанката “Нексо”.

“Нашето желание за третия мандат беше ДБ. “Български възход” също е участвал във всичките ни гласувания.

Ще изчакаме да видим президентът на кого ще даде мандата и ще участваме в разговори с всички. Или трябва да има правителство или трябва да се мисли за промяна на системата”

“Втората партия подходи крайно несериозно към мандата. Може би с техните връзки в МВР са знаели, че вървят подобни разследвания”, заяви бившият премиер.

“Около 1 млрд. сме изхарчили за избори. Нови избори са още около 80-100 млн. Представете си тези пари да влязат в град като Ямбол. Какво ще се случи с този град.

Много от нашите симпатизанти бучаха срещу Томислав Дончев, но той постъпи правилно. Не ни вкара в това международно разследване, а и не трябва, защото ние нищо не знаем”, допълни той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts