| | | |

Тома Биков хвърли бомбата: В програмата на Андрей Гюров от ПП е било ….

Да се намери отговора на въпроса дали компанията Nexo е имала отношения с политическия живот у нас.

Реалистичният вариант за правителство е мандатът да отиде при ДБ. Ако искаме да имаме правителство като стъпка към решаване на политическата криза, това е възможността.

Това заяви пред БНТ Тома Биков от ГЕРБ.

За нас е компромис да отидем на разговори с ДБ, подчерта той.

Ситуацията се промени с началото на войната, обясни той защо ГЕРБ не могат да бъдат с БСП.

“Третият мандат винаги е по-труден от първия. Очакваме конструкция, по-различна от отхвърлените вече.

Реалистичният вариант, чрез който би могло да се осъществи правителство е “Демократична България”.

Не виждам реалистична възможност за мандат на БСП по най-различни причини, не защото са БСП. С тях имаме диаметрално противоположни позиции по най-важните теми, за разлика от “Демократична България”, ДПС, “Български възход”.

С БСП и донякъде с “Продължаваме промяната” имаме сериозни разминавания по отношение на модернизацията на Българската армия, например.

Ако имаме амбицията не просто да се състави кабинет, а да се допринесе за развитието на страната – това е възможността”, каза Биков.

От ГЕРБ очакват, ако мандатът отиде при “Демократична България”, те да дадат конкретно предложение в цялост- с приоритети и структура.

Тома Биков коментира и разследването на криптобанката Nexo. Той призова да се намери отговора на въпроса дали дружеството е имало отношения с политическия живот у нас.

Биков изтъкна, че при обсъжданията за нов гуверньор на БНБ и съревнованието между кандидатите на “Продължаваме промяната” и “Има такъв народ”, в програмата на Андрей Гюров от ПП е било заложено отварянето на банковата система към иновативните платежни средства и го призова да отговори дали това има общо с криптобанката.

“Понякога човек за секунди от въпрос се превръща в отговор и започват да излизат различни намеци.

И това за БНБ – аз си спомних за ожесточената битка между Гюров и Каримански, която и мен ме озадачаваше и беше в основата на развалянето на отношенията в коалицията.

Не може да прави връзки с това и Nexo, може само да спекулира.

Вчера гледах изслушването на Гюров в комисията, в което той каза, че третият му приоритет е да отвори банковата система към тези иновативни документи.

Дали е имал предвид тази компания или нещо друго е въпрос, на който той трябва да отговори.

И аз им се чудих защо толкова много спорят – те поставиха на карта отношенията в самото правителство.

Нищо не казвам – давам го като пример, защото всеки нещо се присеща. Дали е било така или не – не знам.

Това, което е важно, е да се стигне до това, което засяга България – доколко тази компания е имала отношения с българската политика по един или друг начин.

„Никога не съм определял американците като добри или лоши, защото не мисля, че има само едни американци.

Ако службите на САЩ водят разследвания по някакви казуси, това е тяхно задължение. Важното е да види това, което касае България – доколко тази компания е имала отношения с българската политика.

Дай, Боже да не е имала! Аз не казвам, че е имала, но със сигурност трябва да си зададем този въпрос”, посочи той.

“Ние си имаме избиратели, нямаме притеснения от конкуренция. За да постигнем успехи, ние трябва да положим много усилия – докато не го разберем това, няма да се случи нищо хубаво”, каза още той.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts