| | | | |

Георги Георгиев: Министър Иван Шишков има фиксация върху г-жа Йорданка Фандъкова, тепърва ще …..

“Предложил съм да отпадне глобата, но да остане задължителното валидиране на електронните карти в градския транспорт в София.

Като препоръчах на ръководството на Центъра за градска мобилност да направят необходимото, за да обяснят на хората и да не се набляга толкова на санкцията, а да има стимули, както се прави в частния сектор”.

Това заяви пред БНР председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

По думите на председателя на СОС основната задача на въвеждането на новата система за таксуване в столичния градски транспорт е гражданите на София да могат да пътуват по-удобно и по-изгодно:

“Случи се дигиталната революция в столицата. Тази система ни дава информация за пътникопотока, има видеонаблюдение. Необходим е повече контрол и повече мерки, за да се чувстват гражданите по-сигурни и спокойни, за да предпочитат градския транспорт, който е най-ефективната мярка за чист въздух в града”.

Георги Георгиев определи проверките на ремонтирани пътни настилки в София като “повече шоу, отколкото реално свършена работа на институциите”:

“Регионалният министър Иван Шишков има фиксация върху г-жа Йорданка Фандъкова, тъй като доскоро тя му е била началник и той е бил освободен заради трагичен инцидент заради неупражнен контрол и все още тече разследване. …

Тепърва ще става вероятно по-зле, защото твърде много хора твърде отдавна мислят само за избори”.

“Градът има нужда от ефективни решения, той не се управлява от постулати”, подчерта той.

Не е изненада, че “Спаси София” става партия, защото те са били партия от самото начало, каза Георги Георгиев и подчерта, че неговата задача като председател на СОС е да не позволи Общинският съвет да се превърне в арена на предизборна кампания.

“Не бива да позволим хаосът в държавата да се пренесе в София”, заяви той.

Георгиев подчерта, че лидерът на партията (ГЕРБ – б.р.) решава кой ще бъде нейният кандидат за кмет на столицата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка БНР

Similar Posts