| | | |

Делян Добрев: Василев и Ананиев да кажат каква им е приликата с Ружда Игнатова

Ако ДБ предлагат Рашков, Петков или Радостин Василев да участват в кабинет, да е ясно, че няма да го подкрепим

Няма синхрон между говоренето на прокуратурата и ГЕРБ.

За съжаление в последните години се прочухме с измами с криптовалути. Първо бе Ружа Игнатова, а сега NEXO.

Това, което мен ме притеснява с Нексо, няма да коментирам изобщо политическия отзвук от тази схема, е, че техният бизнес е бил да съхраняват портфейли с биткойн в щатите, като нашите българи са предлагали да им пазят биткойните на американците в портфейли, като срещу това пазене им дават щедри лихви – между 12 и 36%.

Още като чуеш процента си изглежда като пирамида, да не говорим, че те въобще са нямали право да правят това и сега са разследвани в осем щата.

Това каза по бТВ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, коментирайки скандала, избухнал около схемата с криптовалути на NEXO.

“Изглежда като една голяма пирамида.

Как постигаш такава голяма доходност, освен ако не работиш с ХАМАС, с руски олигарси, които плащат щедро за услугите.

Бих могъл да кажа, че Настимир Ананиев и Асен Василев, които бяха споменати в тази афера, трябва да кажат каква е приликата между тях и Ружа Игнатова”, каза още той.

Добрев коментира и връчването на третия мандат за сформиране на правителство и възможността “Демократична България” да го получат на фона на криптискандала.

“Надявам се да се случи така ДБ да получи мандата. Има три варианта.

Президентът да го даде на БСП, Български възход или ДБ.

Ако го даде на БСП, това означава, че президентът ни праща на избори. Чуват се слухове, че той ще го даде на Корнелия Нинова, за да го върне преди конгреса на партията и да се провали и на конгреса да я сменят.

Но в същото време чувам, че Корнелия Нинова има план, да върне мандата след конгреса , за да може провала да е след конгреса”, разкри Добрев.

“Ситуацията в страната обаче е прекалено сериозна и сложна, за да си играем на игрички кой кого не харесва.

Президентът не бива да дава мандата на БСП. Там шансът за правителство е нула.

Ако го даде на Български възход, там има шанс за правителство от 25%. Те обаче са нова партия и правителство трудно ще се създаде.

Най-голям е шанса с ДБ. Не мисля, че последните събития трябва да спират връчването на мандата на ДБ, защото там има 50% шанс за сформиране на правителство.

Вече има заявки, че ГЕРБ и ДБ биха подкрепили този мандат. Това са 140 депутата”, каза още той.

По думите му, първоначалните заявки за отказ от коалиция между различните партии в началото на сегашния парламент трябва да се игнорират.

“Сега всички се опитваме да намерим добрия тон и да сформираме нещо. И ние никога не бихме преглътнали в следващия кабинет да участват Василев или Петков. Или Рашков , или Радостин Василев.

Ако това е намерението на ДБ, трябва да знаят, че кабинет няма да има”, поясни депутатът от ГЕРБ.

Коментирайки защо точно сега избухва скандала с Нексо и думите на Христо Иванов, че той може да попречи на сформирането на правителство, Добрев отбеляза, че “тази фирма я разследват осем щата.

Просто сега е дошъл момента. Кои са каскетите? Американските прокурори?”.

Що се отнася до исканията на ДБ за реформа в правосъдието, Добрев каза, че “ако сме в коалиция, ДБ може да има министър на правосъдието и да наложи “. такава воля, каквато иска.

На въпрос относно защо работят цяла нощ за хартиена бюлетина, но прекъснаха законопроекта за разследване на главния прокурор, той заяви:

„Този законопроект беше внесен на 4 януари, няколко дни по-късно имаше заседание. Такава бърза скорост аз не помня.

Трябва да се изслушват всички страни – нормално ли е в дванадесет часа да се изслушват професори?

При изборният кодекс нямаше професори за изслушване, там на всеки член се вземаше думата и се повтаряше нещо по сто пъти.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts