| | | |

Десислава Атанасова коментира статия, че Борисов е имал обща фирма с бащата на ….

“Разчитаме го като желание да не се състави правителство”.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването “На фокус”, след като президентът Румен Радев връчи третия мандат на БСП.

Тя посочи, че ако мандатът е бил даден на ДБ или дори на „Български възход“ е имало шанс за съставяне на кабинет. Но не и с предоставянето му на БСП.

Тя припомни, че има решение, взето на конгрес на ГЕРБ, че няма да подкрепи мандат на БСП. Причината – дълбоки идеологически различия.

На въпрос дали има възможност да си променят позицията и да разговарят с БСП, ако социалистите предложат кабинет тип „Габровски“, Атанасова посочи, че биха разговаряли с всеки,
но не знае откъде идват информациите за подобно развитие и не мисли, че те имат реална основа.

„Разбира се, трябва да се даде шанс на БСП да положат усилия. Достатъчно време беше дадено и досега на всички политически сили. Все пак им желая успех, защото ако имат такъв, това ще е правителството на България“.

С тези думи коментира тя възможността социалистите все пак да успеят да излъчат правителство.

На въпрос кога мисли, че би бил евентуален предсрочен вот, Атанасова каза, че според календара това ще е краят на март или началото на април.

„Ние също искаме правосъдна реформа”, обясни тя и допълни:

„Предстоящата седмица ще изслушаме главния прокурор Иван Гешев на заседание на правната комисия и ще обсъдим в цялост 6-те законопроекта, които стоят на масата”.

По думите й са говорили за подкрепа на определени приоритети, при които лидерите на партиите, на ГЕРБ, СДС, ДБ да положат своите подписи.

„От ден първи на този парламент казваме, че поради политически наслагвания са трудни разговорите, е редно да седнем на масата, обясни Атанасова.

Шефката на парламентарната група на ГЕРБ коментира и скандала NEXO.

„Това е почти преди 30 години. Първо може би трябва да проверим тази информация. Второ – този въпрос ми изглежда като опорна точка срещу даренията“.

Така пък коментира статия на bivol.bg, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е имал обща фирма с бащата на Антони Тренчев през 1997 г.

Припомни също, че Борисов от много отдавна е публична личност и като такава декларира цялото си имущество.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts