| | | |

Ивайло Мирчев простена: Скандалът с терориста и Nexo бяха дирижирани, за да се очерни ДБ

Скандалът с терориста и Албена Симеонова и Nexo бяха доста дирижирано направени и подготвени, за да е сигурно, че третият мандат няма да е в „Демократична България”.

Това коментира в „На фокус с Лора Крумова” депутатът от партията Ивайло Мирчев.

Той посочи, че е странно, че президентът се е спрял за третата папка на БСП, които не предложили план.

„Имам много ясен спомен какво се случи с Албена Симеонова. Тогава стана ясно, че нещо се готви.

Точно в момента, в който ние дадохме много ясен план и казахме, че в никакъв случай „Демократична България” няма да направи компромис с конституционната реформа на прокуратурата.

Тогава депутати поискаха закрито заседание на парламента, на което да бъдат изслушани шефът на ДАНС и вътрешният министър.

Депутатите се смяха със сълзи на това, което чуха за този терорист. Това е достатъчно, за да стане ясно защо в последния момент се вадят случаи и се прави ДБ да бъде очернена”, подчерта той.

На въпрос дали смята, че главният прокурор е замесен в това „Демократична България” да не получи третия мандат, Мирчев отговори:

„Дали е замесен? Сигурен съм, че има критична маса от хора, които очевидно не искат реформа на прокуратурата. Дали конкретно главният прокурор е замесен – най-добре знае самият той”, обясни депутатът.

Според него на БСП ще им е доста трудно да съставят правителство, защото от партията не са предложили план.

„ДБ излезе и представи много ясен план. Обвързахме го и времево. Ние не видяхме никакви стъпки от БСП в тази посока.

Дали отиваме на избори – ще покаже следващата седмица. Едно съм сигурен – много по-малко вероятно е да се състави управление с мандата на БСП, отколкото, ако беше даден на „Демократична България”, категоричен е той.

С уговорката, че трябва да се прави ясна разлика между преговори и разговори, Мирчев посочи, че на този етап за преговори с БСП не може и да става дума.

„Разговори и в момента водим с всички политически сили, ако бъдем поканени. Прекалено много неща ни отдалечават вече с БСП. И не става дума само за войната в Украйна, но и за отношението към бюджетния дефицит”, каза още депутатът.

В „Нексо“ работят хора, които са учредители и членове на ДаБГ – една от трите формации в коалицията ДБ, и някои от тях са дарители на партията.

В момента се извършва вътрешна проверка, за да се установят точните обстоятелства около даренията. Те обаче са извършени според изискванията на закона.

Той разказа, че ДаБГ търси финансова подкрепа от технологичния сектор за всяка една предизборна кампания.

„Няма как подобни кампании да се финансират с партийна субсидия. Ние правим регулярни среща с ИТ асоциациите, с отделни компании. Те са публични.

Правихме среща и в Лондон с българи, които са в технологични компании, и се молим за тези кампании“, каза десният депутат.

Мирчев беше категоричен, че десните не се обръщат към бизнеси, в които някой може да им поиска „насрещни услуги“ – например уреждане на обществени поръчки.

„Обръщаме се само към ИТ фирми, които работят в чужбина, защото знаем какво искат тези хора. А те искат едно – по-добра среда“, посочи той.

И призна, че когато дойдат следващите избори, отново десните ще се обърнат към технологичните компании, защото нямат друг избор.

Депутатът възмутено напомни, че обвиненията към десницата идват от шоумена Слави Трифонов, който, като партиен лидер на ИТН, така и не подаде имуществена декларация в държавната антикорупционна комисия КПКОНПИ.

„Това е все едно Чикатило (съветски сериен убиец – бел.ред.) да ви говори за проблемите с домашното насилие“, изтъкна Мирчев.

Докато даренията за неговата партия идват от частни лица, които са подали съответната декларация.

„В момента ние се обясняваме за това, че сме спазили закона и сме били пределно ясни към обществото и Сметната палата“, огорчено констатира Мирчев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts