| | | |

Палавата Калина замазва скандала: Пиар акция на прокуратурата и ГЕРБ срещу ПП и ДБ

Чрез скандала Nexo се разсейва вниманието от съставянето на кабинет и разглеждането на законопроекта за главния прокурор. Този законопроект е ключов за довеждане до промяна в България.

Това заяви в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия депутатът от ПП Калина Константинова.

По думите ѝ скандалът с криптобанката Nexo е една от пиар акциите на прокуратурата и ГЕРБ, целящи да се дискредитират лица от ПП и ДБ.

„Целта е да се обезверят хората, че когато няма доказателства за каквито и да е злоупотреби с обществен ресурс, се измислят някакви връзки и внушения, с които да покажат, че всички сме еднакви, че това е още от същото и има нещо нечисто.

Но мисля, че хората могат да видят отвъд фасадата, която цели да разсее вниманието от важната тема.

А именно съставянето на кабинет и разглеждането на един от най-важните антикорупционни закони, този за контрол над главния прокурор”, посочи тя.

Константинова коментира и появилата се информацията за бивши и настоящи депутати от ПП, чийто имена бяха замесени в скандала с криптобанката.

„Настимир Ананиев е участвал във фирма, която няма нищо общо с Nexo. тя дори не е развивала дейност и няма нищо общо.

По същата линия можем да кажем, че Тома Биков и Даниел Митов са точно толкова свързани с изпълнителния директор на Nexo, колкото и Настимир Ананиев, защото те са били в изпълнителния орган на тяхната обща партия.

Това са внушения, които нямат нищо общо с действителността”, категорична е Константинова.

Депутатът от ПП коментира и въпроса коя е партията, която може да обедини всички политически сили и да продължи политиките на служебния кабинет, за да получи третия мандат:

„Отговорността за разплитането на тази загадка в момента лежи в президента. Не смея да гадая.

В последните дни стана доста турбулентно откъм внушения и пиарски и политически фишеци. Така че хвърлянето на тези димки през последните дни мисля, че може потенциално да афектира решението на президента.

Но се надявам, че той има достатъчно информация и ще вземе своето решение”.

„Ще се отзовем на покана за разговори за третия мандат. С БСП сме изчиствали много казуси, така че можем да постигнем консенсус. Ще поставим Изборния кодекс като една от основните теми”, уточни тя.

За шансовете на „Демократична България”, Константинова заяви:

„Никой не трябва да бяга от отговорността пред себе си. Както ние не сме бягали от отговорност миналата година от преговори.

Не съм оптимист за това, че когато такъв мандат се опитва да бъде реализиран , ще получи подкрепа от ГЕРБ.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts