| | | |

Любен Дилов уби ПП с думи: Пречат на всяко ниво, башибозук събран само за една битка

Ако не бяха удивителните аматьори от ПП, парламентът щеше много бързо да намери формула за управление.

Това каза на пресконференция в Бургас депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов.

“Това са хора, които пречат на всяко ниво. Моето лично обяснение е, че две години те не могат да намерят формула на политическо говорене, различна от анти ГЕРБ реториката.

Да, България, БСП, ДПС и дори Български възход успяват да формулират програма, която да даде смисъл на тяхното съществуване. В ПП няма такова нещо –

башибозук събран само за една битка и всички, които са участвали в неговия инженеринг му сърбат попарата. Включително и президентът”, добави той.

Според Дилов, когато има подобни формации, нямаш много полезни ходове. Единият от тях е “отиваш на избори и ги биеш, така, че да не могат да пречат”.

Той смята, че следващите избори ще са на 2 април.

“Надяваме се, ако има нови избори, те да са на обединението, а не противопоставянето. За да може след изборите, както се случва в Германия, всички да седнем на една маса и на база на общите точки да се изготви управленска програма”, допълни Жечо Станков.

“За последните 4 мандата това е най-ефективният парламент, който в същото време обаче не може да състави правителство.

Работата на НС е точно това, в което се кълнат всички български политици – че при определени политики ще могат да бъдат постигнато съгласие, да се сформират ситуационни мнозинства.

На този парламент, ако продължи да работи с тези темпове, му трябват още 2 месеца, за да изпълни програмата си за цял мандат – да оправи законите по Плана за възстановяване и устойчивост.

Надяваме се да се намери вариант, по който работата на парламента да бъде удължена.

С мандат на “Да България” щеше да е по-лесно, с подарък – мандат за ЧРД на г-жа Нинова ще е по-трудно.

Централата на нашата коалиция ще излезе с официално становище, но вие се досещате, че решението на ГЕРБ от конгреса не позволява пряка колаборация с БСП.

Но ако не помагаме, то поне няма да пречим на г-жа Нинова да състави правителство”, каза още Дилов, цитиран от “Флагман”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts