| | | |

Теменужка Петкова разкри плановете на ГЕРБ за третия мандат

Политическа партия ГЕРБ ще подходи с необходимото уважение и отговорност.

Така коментира днес в Търговище народният представител Теменужка Петкова по повод връчването на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на „БСП за България“.

По думите на Петкова, като първа политическа сила на отминалите избори, ГЕРБ е направила всичко възможно да оправдае доверието на хората.

Според нея основната причина за „разнобоя в обществото са „Продължаваме Промяната“, които осъзнато противопоставят партиите в Народното събрание да не си говорят и манипулират целия процес, предаде БТА.

Ако у нас няма правителство, вината е на „Продължаваме Промяната“, заяви тя.

Петкова коментира и свършеното в парламента през последните седмици и взетите за страната важни решения по отношение на компанията Gemcorp:

„Резултатите, изнесени от Времената комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството с министър-председателя Кирил Петков, са притеснителни“, каза Теменужка Петкова.

По думите ѝ това е документ, който може да доведе до сериозен риск за енергийната и националната ни сигурност.

Документът е изготвен извън министерството и в нарушение на Конституцията на България – не е ратифициран от Народното събрание и нито едно друго министерство не е запознато с него.

Петкова припомни решението докладът да бъде изпратен на МВР, на Държавната агенция “Национална сигурност” (ДАНС) и на Министерския съвет (МС) за запознаване и предприемане на действия в рамките на компетенциите им,

„защото управляващите от „Продължаваме промяната“ не са защитили националния интерес, пренебрегнали са националното законодателство и европейските изисквания“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts