| | | |

Даниел Митов: Кирил Петков и Корнелия Нинова да кажат защо лъгаха за оръжието за Украйна

“Ди Велт” не са открили нещо ново, големият проблем е защо лъгаха, защо Корнелия Нинова и Кирил Петков лъгаха и обясняваха, че нито един куршум не е отишъл

Крайно време е да възстановим по един или друг начин разваления от 2 г. насам ред в българската парламентарна демокрация лидерите да разговарят по приоритети, по решения.

Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ Даниел Митов в отговор на въпрос как ще постъпят от ГЕРБ за връчения на БСП трети мандат за съставяне на правителство и дали Бойко Борисов би отишъл на среща с Корнелия Нинова

Нормално е да има лидерска среща, нормално е да се търсят точки на сближаване и да се установи има ли възможност за мнозинство в рамките на този парламента или няма.

От друга страна, ние имаме решение на нашия Конгрес, че няма как да влизаме в коалиционни отношения с БСП или да подкрепяме правителство с мандат на БСП, заяви Митов.

Попитан отново очаква ли се Бойко Борисов и Корнелия Нинова да седнат на една маса, депутатът от ГЕРБ посочи:

“Аз очаквам всички лидери да седнат на една маса. Очаквам лидерска среща, както заяви г-жа Нинова.

Очаквам там да е и Кирил Петков, и Христо Иванов, всички. Вярно, че Корнелия Нинова и Христо Иванов седяха на една маса доста дълго време, това няма да е някаква новина”.

Според него ще е много трудно да бъде направено правителство с третия мандат.

В отговор на въпрос за статията германския всекидневник “Ди Велт”, че България е изнасяла оръжие за Украйна по време на правителството на Кирил Петков, Даниел Митов коментира:

“Очевидно “Ди Велт” са чули какво сме казвали ние много дълго време.

Още по времето на правителството на Кирил Петков ние ги призоваавхме да си кажат, че пращат оръжие за Украйна и още в миналия парламент да вземем решение за военно-техническа помощ за Украйна.

“Ди Велт” не са открили нещо ново, големият проблем е защо лъгаха, защо Корнелия Нинова и Кирил Петков лъгаха и обясняваха, че нито един куршум не е отишъл.

Корнелия Нинова продължава да го твърди, а Кирил Петков пък тръгна да се хвали с това.

Защо лъжеше г-н Петков?

Сега можеше да имаме модернизиранa противовъздушна отбрана, можеше да сме дали и други неща на Украйна и да сме успели през програмите за междусъюзническа взаимопомощ да модернизираме въздушната си отбрана”.

По думите му скандалът с Nexo поставя два големи въпроса.

Първият е за начина, по който се финансират политическите партии в България.

Другият въпрос е какво бившият министър на финансите Асен Василев е искал да прави системи с българската система за електронни разплащания, като е искал тя да бъде обвързана с подобни небанкови оператори, оператори на криптовалута, което е изключително рисково, отбеляза Митов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts