| | | | |

Иван Гешев: Нямам имение, което се нуждае от градинар ВИДЕО

“Не разполагам с имение, което се нуждае от градинар”

Така главният прокурор лаконично отговори на въпроса дали съществува разработка “градинарят”.

Преди ден се появиха медийни публикации за наличието на такава разработка като се твърди, че в нея се забърквало име на настоящ депутат, бивш министър. До този момент името не е споменато публично. Главният прокурор също не спомена име.

Надявам се, че днес ще има ползотворна дискусия, в хода на която да обсъдим важните за народа въпроси – организираната престъпност, мигрантският натиск, това, че пияни и дрогирани шофьори убиват деца по улиците, възстановяването на телефонните измами и др.

Надявам се дискусията, освен ползотворна, да е на нивото на комуникацията между отделните власти в името на българската държавност или поне това, което е останало от нея.

Обществото е в правото си да иска по-големи резултати. В противен случай ще дадем лош пример на българските граждани.

За проверка на СГП, свързана с бивш министър

Не съм започнат, нито ми е задължение като главен прокурор, нито има как да познавам 200 – 300 000 или 400 000 проверки на година. Единственото, което мога да ви гарантирам е, че аз не разполагам с имение, което се нуждае от градинар.

За доклада на Комисията ГРЕКО към Съвета на Европа

Препоръчвам ви да прочетете доклада, аз съм го прочел. Има няколко изречения, извадени от контекста. Прочетете много внимателно и ще видите, че там фактически се подкрепя прокуратурата с това, което говорим от години – че българският Наказателен процес е формалистичен и пречи за реално разследване на всякакъв вид престъпления, особено корупция по високите етажи на властта.

Иван Гешев е в парламента, където се обсъждат промени в съдебния закон и НПК. Те са свързани с механизма за разследване на главния прокурор.

Преди заседанието имаше и любопитен момент.

На входа на парламента той бе посрещнат от депутатката от ДБ Албена Симеонова, която миналата седмица се разбра, че се познава с англичанинът Дейвид Бодил. Симеонова се ръкува с главния прокурор и му поиска телефонния номер и той ѝ го предостави.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts