| | | |

Кирил Петков се уплаши от среща с Борисов, иска лидерски дебат само с БСП и ДП

От “Продължаваме промяната” няма да отидат на общата лидерска среща, която организира лидерът на БСП Корнелия Нинова с третия мандат, но са готови да участват в троен формат – само с БСП и “Демократична България”.

Това обяви бившият премиер и съпредседател на ПП Кирил Петков пред журналисти в парламента.

ПП няма да участват в общо коалиционно споразумение с третия мандат за съставяне на правителство, стана ясно от думите му.

От формацията на Кирил Петков и Асен Василев обаче биха участвали в разговор по приоритетите, ако БСП успее да формира правителство с останалите политически партии.

Кирил Петков бе категоричен, че не го е страх и не бяга от общ политически дебат с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Тези дебати биха имали смисъл, ако можем да напреднем в сформирането на правителство. Няма правителство, което да съществува без подкрепата на ГЕРБ, ДПС и Възраждане, изтъкна той.

Петков уточнил с Нинова и “Демократична България” да има среща в троен формат, като от ПП очакват мястото и часа на подобна среща.

“Нашата задача оттук нататък е да обединим добрите сили, както ние ги наричаме, не само партии, но и граждански организации и да направим една обща платформа за действие напред, но не само за националните избори, но и за местните”, коментира Кирил Петков.

На въпрос с какви аргументи НСО е намалило охраната му, Кирил Петков отговори, че мотивите били, че няма опасност за живота му. Той не ползва и частна охрана.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts