| | | | |

Конспираторите започнаха да вият: Кирил Петков е мишена на Путин, а …..

Бившият премиер Кирил Петков е мишена на руския президент Владимир Путин, след като вчера Die Welt описа ролята на Петков и Асен Василев за изпращането на боеприпаси и горива към Украйна през трети страни в първите месеци на руската военна инвазия.

Това мнение изрази във Facebook адвокат Методи Байкушев, след като по-рано днес стана ясно, че НСО е свалила охраната на бившия премиер.

“Това става ден след като целият свят разбра, че благодарение на Петков:

1.България е помогнала на Украйна повече и по-навреме отколкото другите големи държави.

2.България е направила това без да се похарчи една стотинка народни пари. Напротив, военнопромишленият ни комплекс е реализирал стотици милиони приходи.

3.Украйна е свръхблагодарна”, пише Байкушев.

По думите му всичко това “прави Петков очевидна мишена за Путин”.

“Режимът на Путин досега е избил десетки хиляди руснаци и чужденци, включително доказано отрови хора в Англия и САЩ”, пише още той.

Според Байкушев да свалиш в този момент охраната на Петков е абсолютно безотговорно от гледна точка на сигурността на бивш министър председател на България.

“Това е бе значение дали харесваме Петков или не, дали сме съгласни се неговите действия и т.н.

Става въпрос за бивш министър-председател на България и настоящ народен представител, чийто живот е под непосредствена заплаха”, пише адвокатът и напомня, че НСО продължава да охранява бившия премиер Бойко Борисов и почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts