| | | |

Делян Добрев: Те колегите от ПП много лъжат. Ето им обещанието за две магистрали, за тунели и т.н. Специално заради г-н Василев съм го подчертал в розово

Бъдещото управление на България ще го оформят следващите избори. Да се надяваме, че няма да остане същото разпределение, както е сега.

Много се надявам колегите от “Продължаваме промяната“ (ПП) да останат наполовина в следващото НС, никой не иска да работи с тях

Това заяви бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Изнесли сме боеприпаси за 5 млрд. лева. Те са отишли за държави, около Украйна. Това не е честно и е лицемерно.

В Украйна умират хора, а ние ги караме да си плащат освен за оръжие и за комисиони и посредници. Всичко на ПП им е такова – посредници и комисионни“, изригна той.

Асен Василев му отвърна: „Хайде по-спокойно. Да не мислите че Пентагонът плаща комисионни? Те имат програма за изкупуване на старо оръжие“, отвърна съпредседателят на „Продължаваме промяната“, който също бе гост в предаването.

„Ние направихме всички усилия, за да има правителство. Прогнозирахме, че ако мандатът отиде в БСП – резултатът ще е нулев. В този парламент може да се сформира само дясна коалиция, защото на левите не им стигат гласовете“, обясни Делян Добрев.

Добрев се спря и на разговорите им с градските либерални партии, като посочи техните усилия да започнат диалог с “Демократична България”.

“Този диалог беше напреднал в много голяма степен, проблемът е, че президентът не връчи мандата на “Демократична България””, отбеляза той и подчерта, че при мандат на БСП шансът за съставяне на правителство е нулев, защото имат такова решение на партията му, докато ако мандатът е бил даден на ДБ, шансът е бил 50%.

“Ние в парламента имаме 3 десни партии – “Демократична България”, ГЕРБ и ДПС, две леви партии – “Промяната” и БСП, една нова партия, която е балансьор – Янев, и едни антисистемен играч, който е “Възраждане”.

Ако погледнете броя на гласовете – в този парламент може да се сформира единствено дясно правителство, никакво друго”, подчерта депутатът от ГЕРБ.

„Не сме търсили избори. Ние сме единствената партия, на която бе връчен мандат и предложихме експертен кабинет.

Ако останалите партии искаха да има кабинет на всяка цена, можеха да подкрепят кабинет на проф. Габровски. Какво не му харесаха?“, чуди се депутатът от ГЕРБ.

„Казах ви за посредниците, сега ще ви кажа за магистралите.

Те колегите много лъжат. Ето им обещанието за две магистрали, за тунели и т.н. Специално заради г-н Василев съм го подчертал в розово.

Един метър магистрала не построиха. Ако зависеше от ПП магистрала в Северна България никога няма да има.

Те взеха един милиард, заделен за магистрала „Хемус“, и го изхарчиха“, обърна се Добрев към Асен Василев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts