| | | |

Политолог с изненадваща прогноза за следващото редовно правителство на България

Политологът Геновева Петрова коментира днешната среща между лидерите на четири партии и обявеното от БСП след това, че ще върне неизпълнен третия мандат.

“Това не е първият път, в който се говори за експертен кабинет. Но днес всъщност има една качествена разлика – изявлението от страна на лидера на ГЕРБ, че ще направи усилие да помоли евентуално органите на партията да приемат едно евентуално общо управление с БСП.

Дали е възможно това? Теоретично да.

Но тук е важно да си дадем сметка, че независимо под каква форма бъде представено едно такова общо управление, то при всички положения ще страдат от проблемите, от които страдаше последната четирипартийна коалиция.

Различни идеологически партии. Да, те могат да бъдат обединени от конкретна програма, но трудно могат да съгласуват позициите си по ключови въпроси.

Затова смятам, че това, което сме чули, е един откриващ ход на предизборната кампания, който ще се развива в периода на цялата кампания, и ще получи отговора си като имаме изборните резултати”, каза тя пред БТВ.

“Всичко, което наблюдаваме до момента, сочи към по-ниска избирателна активност. Не знам дали ще е драстично по-малка от последните избори, тепърва предстои да изследваме.

Разочарованието от партиите е доста сериозно”, добави Петрова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts