| | | |

Свиленски за публикацията в “Ди велт”: Погледнете последните 10 статии на този журналист. Всичките са във възхвала на Кирил Петков. Защо нямаше една статия в подкрепа за Георги Свиленски

Защо президентът Румен Радев отлага връщането на мандата и го отлага от понеделник за вторник.

Този въпрос повдигна зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски в предаването “Панорама” по БНТ.

Още от получаването на мандат ние заявихме, че ще направим усилия и ще поканим всички парламентарни групи по ясни четири приоритета, с първи въпрос искат ли да има правителство, разказа Свиленски.

Стана ясно, че няма подкрепа за такова правителство и за работещ редовен парламент. От там нататък БСП няма защо да държи мандата. Достатъчно го бави президента – четири месеца бави мандата, каза още Свиленски.

Той обаче е недоволен, че президента отново бави процедурите, този път по връщане на мандата. БСП пожелаха да го върнат в понеделник, но Румен Радев им насрочи ден вторник.

Свиленски дори попита: президентството не работи ли в събота и неделя?

Като кризисен пиар на Кирил Петков Свиленски обяви публикацията на вестник “Ди велт”, в която се разказва как правителството на “Промяната” е запасявало Украйна.

Абсолютно кризисен пиар на Кирил Петков. Погледнете последните 10 статии на този журналист. Всичките са във възхвала на Кирил Петков. Защо нямаше една статия в подкрепа за Георги Свиленски. Мислех, че съм направил добри неща в парламента.

Така Георги Свиленски коментира статията в германското издание Die Welt и твърденията в нея, че в първите месеци на войната България е спасила Украйна, доставяйки на Киев оръжие.

“Ако е изнасяно оръжие за Украйна, премиерът трябва да знае и ако знае, той е нарушил решението на българския парламент. Парламентът е забранил износът на оръжие.

И ръководителя на правителството и вицепремиерите, те отрекоха, че България е изпращала оръжие за България.

Не знам до кога ще се спекулира с тази тема. Винаги когато третият мандат е в БСП и когато Корнелия Нинова трябва да направи опит за сформиране на правителство”, каза още Свиленски.

“Изведнъж когато Нинова и БСП получиха мандата, веднага започнаха – Нинова изнасяла оръжие”, добави той.

Той коментира също, че не едно и също някой да изнесе директно оръжие в Украйна или то да бъде продадено на наш съюзник и след това да бъде дадено на Киев.

“Първо правим ли разлика между помощ и търговска сделка. По всички договори, Василев и Добрев, били са икономически министри, много добре знаят какво пише в тези договори.

Кой е крайният получател и какво може България да проследи след това.

И когато в нито един договор не е написано, че крайният получател е Украйна, толкова може да носи отговорност Нинова, колкото аз и вие.

Защото по договор е записано къде отива това оръжие. Единственият начин това да се проедотварти е да се закрие българският военно-промишлен комплекс.

Това не може да се прехвърли върху Нинова като отговорност, нито върху БСП. По времето на Кирил Петков и Нинова като премиер от България не е излязъл нито един патрон. Всеки, който каже обратното, ще бъде обвинен в лъжа.

Спекулации на гърба на БСП и Корнелия Нинова се правят винаги, когато БСП има възможността да състави правителство”, категоричен бе Свиленски.

Свиленски отрече партиите, дошли на днешната лидерска среща, организирана от БСП, да са мнозинството в следващия 49-и парламент. Става въпрос за БСП, ГЕРБ-СДС, ДПС и “Български възход”.

Това не е мандат на БСП, това е мандат на парламента, каза още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts