| | | |

Борисов: От „Промяната“ се отървахме лесно, сега да видим как ще се спасяваме от „Спасителите“ ВИДЕО

Как щеше да се чувства Радев, ако е в Брюксел и аз и ГЕРБ не бяхме лидерите на процеса да присъединим Северна Македония в ЕС. Нямаше кой да му каже добър ден

Представете си на нас да ни направят това, което направиха в Украйна. Да дойде агресор и да каже „тези земи са наши“.

Членството ни в НАТО не е клише. Няма да влизам с никого в задочен диалог, но това, което в момента България прави, това е заради това, което ГЕРБ лидира и направи в парламента.

Това заяви бившият премиер и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов от Златоград.

снимка Кадър

“Как би се чувствал Радев на европейски съвет, ако българският парламент не беше приел да се прати помощ на Украйна и оръжие. Нямаше кой да каже добър ден там. Парламентът на Петков не посмя да го направи.

Как щеше да се чувства Радев, ако е в Брюксел и аз и ГЕРБ не бяхме лидерите на процеса да присъединим Северна Македония в ЕС. Нямаше кой да му каже добър ден“, отсече Борисов.

„Законите ни са в полза на Радев там, за да може да е с гордо вдигната глава“, отсече Борисов.

„За да има всичко това, за да се гласува Планът за възстановяване сега, в оставащите дни, без политическите партии, как ще се направи?

Ние отново сме лидери. ГЕРБ и СДС имат пълната подкрепа на евроатлантическата област. Именно затова искаме и цялостна реформа на съдебната система“, каза той.

„Опорката, че аз и Радев действаме в синхрон, тази лъжа изчезва.

Така ще изчезне и още една друга лъжа – в правна комисия мина много важен закон за анонимните сигнали. Ще използваме това време на максимум да работим и по тази тема. Ако не стигне времето сме я обещали след още два месеца да стане факт“, заяви лидерът на ГЕРБ.

По думите му партията има много симпатизанти на жълтите павета.

„Сутринта като тръгвах, гледам един билборд на младо момче „Спаси София“.

Абе човек, хубаво си го написал, ама ние трябва да се спасим от теб. От кое ще ни спаси, че като станах кмет преди това нямаше нито един работещ шадраван или чешмичка.

Сега е прекрасно. Нямаше паркове, той сигурно ще мине да ги изоре. Нямаше метро, а сега има три лъча, какво? Ще мине да ги засипе?

На Семинарията се чакаше с часове, докато направихме мостовете.

На „Лъвов мост“ се чакаше с часове, докато направим естакадите.

Сега тези две години щеше да е готова и последната отсечка от „Борис“ до „Люлин“. Направих първо „Младост“, вместо да направя Банкя и „Люлин“. Фантастичен град стана“, каза той.

„От кое ще спасите всичко? Това ще ми го прилагат кметове и по другите градове и си мислят, че правят нещо фатално за ГЕРБ. Ще е фатално за хората там, точно както стана с държавата. Този хаос ще е навсякъде“, прогнозира лидерът на ГЕРБ.

По думите му партията му е изпълнила всяко едно дадено на избирателите си обещание.

„От какво ще ни спаси? Да направи като Софиянски ли? Едва отървахме всичко от този младеж. След още година ще трябва пак да спасяваме от спасителите“, каза Борисов.

„От „Промяната“ успяваме да ви спасим, сега да видим как ще го направим от спасителите. Две години хората гледат. Ако стане беля, ще посочат с пръст“, каза той.

Един лев по-евтин бензин, само това да сме направили с отстраняването на “Промяната“ от управлението, това е 1 лев, 100-200 литра зарежда всеки. Само това да сме постигнали, е голям успех. Това са безспорни факти.

Те управляха Да, България, ПП и БСП, заедно. Сега, не мога да разбера, от един жест на уважение, една покана, какви изводи се правят.

Значи когато БСП е в управление с тях, за Асен Василев няма проблем, за Христо Иванов няма проблем. А аз съм отишъл да кажа “Добър ден““, заяви Бойко Борисов.

„Обещаха летище в Русе, самолети до Скопие. Така лъжа – лъжа до лъжа. Имат пара и си правят мощна медийна подкрепа.

Пръв щях да поздравя Петков, ако чрез дипломация успееше да помогне на Украйна. Щях да кажа „евала“, браво. Щях да го разбера – БСП и Слави не искаха. Той обаче го направи по другия начин“, каза той.

„Вчера с госпожа Нинова стана добър диалог. Аз исках да я поздравя, ама тя вика, че не било вярно“, каза Борисов.

По думите му пак ще похарчим много пари за избори.

„Много незряла политическа класа сме, слагам и себе си в това число, защото когато държава върви надолу, всички имаме вина“, завърши Борисов.

По време на събитието коментар направи и бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Време е шарлатаните на Радев да се омитат от политическата сцена”, смята тя.

Караянчева коментира и отчета на служебния премиер Гълъб Донев и неговите думи за застоя в България. Според нея държавата е спряла да се развива след управлението на Бойко Борисов.

„Всички си спомнят какви бяха цените на горивата и храната. А сега всичко отиде до тавана през последните седем месеца“, добави Караянчева.

Тя отправи критики и към лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев.

„За да управляваш една държава, трябва да познаваш законите, а те потъпкаха Конституцията“, подчерта Караянчева.

По думите й президентът Румен Радев се е отрекъл от Петков и Василев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts