| | | |

Михайлов: Когато госпожа Нинова беше министър, нейното ведомство е одобрила износ на оръжие за 1 милиард 287 милиона, което е 107 пъти завишение

Винаги съм подкрепял търговията и износа на оръжие съобразно закона. Аз съм един от първите, които казаха, че има износ на оръжие към Украйна през посредници в Румъния и Полша.

Това заяви в ефира на БиТиВи бившият изпълнителен директор на “Кинтекс” Александър Михайлов.

По думите му от статия в германското издание “Die Welt” е станало ясно, че България е изнасяла оръжия и муниции за Украйна в първите месеци на войната.

Той посочи, че е притеснителен начина по който това се е случвало. Това се е извършвало зад гърба на народа, докато управляващите ни уверяваха, че такова нещо няма, уточни Михайлов.

Политиците говорят едно, а вършат друго. Възниква въпроса дали управляващите не са укривали и други неща от обществото, добави бившия директор на Кинтекс.

Михайлов представи данни от Министерство на икономиката, които показват, че за цялата 2021 г. одобреният износ на оръжие за Полша и Румъния е за 12 милиона евро.

За първите 6 месеца на 2022 г. по време на управлението на кабинета “Петков”, когато госпожа Нинова беше икономически министър, нейното ведомство е одобрила износ на оръжие за Полша и Румъния за 1 милиард 287 милиона.

Това е завишение 107 пъти и няма как да не са разбрали и при условие, че всички западни медии от самото начало на войната потвърждават, че пътят на оръжието е през тези централноевропейски държави, каза още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts