| | | |

ЗАПЛАХА! Шефът на Руската дума: Ако доставяте оръжия за Украйна, ще заличим страните ви

Доставянето на Киев на настъпателни оръжия, застрашаващи територията на Русия, ще доведе до глобална катастрофа

Това заяви председателят на руската Държавна дума (долната камара на парламент) Вячеслав Володин, цитиран от Ройтерс.

“Ако Вашингтон и страните от НАТО доставят въоръжение, което бъде използвано за нанасяне на удари по мирни градове и опити за завземане на наши територии, както те заплашват, това ще доведе до ответни мерки с използване на по-мощно оръжие”, написа в канала си в “Телеграм” Володин, близък съюзник на президента Владимир Путин.

Според Володин аргументите на други страни, че “ядрените държави не са използвали преди оръжия за масово поразяване в локални конфликти, са несъстоятелни, защото тези държави не са се сблъсквали със ситуация, при която е имало заплаха за сигурността на техните граждани и за териториалната цялост на страната”.

Председателят на Думата подчерта, че членовете на американския Конгрес, на Бундестага, Националното събрание на Франция и други европейски парламенти трябва да осъзнаят своята отговорност пред човечеството.

“С решенията си Вашингтон и Брюксел водят света към ужасна война: към напълно различен вид война от днешната, когато ударите се нанасят изключително по военната и критичната инфраструктура, използвана от киевския режим.

Като се има предвид технологичното превъзходство на руските оръжия, чуждестранните политици, които вземат такива решения, трябва да разберат, че това може да завърши с глобална трагедия, която ще унищожи страните им”, заключи Володин, цитиран от ТАСС.

Западните съюзници обещаха милиарди долари за оръжия за Украйна миналата седмица, въпреки че не успяха да убедят Германия да вдигне ветото си върху предоставянето на германски бойни танкове “Леопард”,

които са притежание на редица държави от НАТО, но чието предаване на Украйна може да стане само с одобрението на Берлин, припомня Ройтерс.

Агенцията посочва, че 58-годишният Володин е председател на Държавната дума от 2016 г., а преди това е заемал висш пост в президентската администрация.

Понастоящем той е член на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Интернет

Similar Posts