| | | | |

Борисов пред Нехамер: Миграцията не е национален, а европейски проблем. Трябва да се борим заедно

Миграцията не е национален, а общ европейски проблем. Увеличеният миграционен натиск към Европа ни задължава да се борим заедно за общите ни граници.

Това заявих по време на среща с моя голям приятел канцлера на Австрия Карл Нехамер, написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

И продължава така:

“По време на разговора заявих, че ГЕРБ е партията, която лидира всички процеси в парламента, които препотвърдиха евроатлантическата ориентация на България.

Като пример посочих приетите закони за 100% диверсификация на руското ядрено гориво, за отказа за внос на руски газ, за Лукойл, за предоставяне на военна помощ на Украйна, за построяването на два нови ядрени реактора IP-1000, както и процесите по евроинтеграцията на Република Северна Македония и страните от Западните Балкани.

По време на срещата изразих надежда, че общия европейски ангажимент за подкрепа на Украйна и украинския народ ще продължи.

Руската агресия няма място в съвременния демократичен свят.

С Карл бяхме категорични, че партиите от Европейската народна партия трябва винаги да се подкрепяме. Уверени сме, че само заедно можем да решаваме проблемите на Европа и предизвикателствата пред демократичния свят.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts