| | | |

Въпреки всички измислени обвинения от умно-красивите, Гешев отива в САЩ за Националната молитвена закуска при Байдън

Главният прокурор Иван Гешев ще участва в 71-ата годишна Национална молитвена закуска, давана от американския президент Джо Байдън.

По традиция събитието се провежда всеки първи четвъртък на февруари, който тази година се пада на 2-и, и се открива с приветствие от президента.

На събитието във Вашингтон ще присъстват общественици и публични фигури от повече от 100 държави, които споделят общи морални и духовни ценности.

Първата молитвена закуска се е провела през 1935 г., когато представители на местния бизнес отправят молитва в кризисен за района момент. По-късно молитвени закуски започват да се организират във всички американски щати.

Националната молитвена закуска дава възможност за изграждането и укрепването на лични отношения между водещи американски политици, общественици и лидери от страни от целия свят.

В американската столица българският главен прокурор ще участва и във форум по сигурността. Гешев ще се включи и в дискусии, посветени на борбата срещу езика на омразата.

От пресцентъра на прокуратурата уточниха, че визитата на обвинител номер 1 има частен характер и е по покана на двама американски конгресмени.

Планирано е още от ноември миналата година.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts