| | | |

На мама момчето ще спасява София. Страшни скандали ни чакат

Младият Борис продължава да напряга левите либерали с дясно самосъзнание

Чудесна случка от Берлинския изложбен център! Предавам я така, както я разказват очевидците.

В края на септември в германската столица се провежда световният търговски панаир InnoTrans, на който се показват най-модерните транспортни технологии. Участват над 2800 фирми от 56 държави.

Към щанда на голяма австрийска компания, която произвежда машини за поддръжка и полагане на релсов път, се приближава многолюдна българска делегация.

Един от мъжете се представя на търговците като Борис Бонев, “следващия кмет на София”.

Заявява, че има амбициозни планове за реконструкция на градския транспорт и понеже е чул, че тази е най-добрата компания в бранша, има намерение да купи нейни машини.

Тук е важно уточнението, че срокът за изработка на машините, от които се интересува Бонев, е 3 г., което навежда на заключението, че кандидат-кметът разчита не само, че ще спечели местните избори догодина (2023-а), но и следващите.

“Фукльо”, казват някои. “Амбициозен млад човек”, възхищават се други.

Безспорно, общинският съветник и лидер на прясната партия “Спаси София” действа драматично на “градската десница”, дразни нашир и надлъж.

Тези дни двама политици му поднесоха извинения заради прибързаните си компроматни твърдения, че е внук на Станиш Бонев, комунист от старата номенклатура.

Първи бе Тома Биков от ГЕРБ, а след него и евродепутатът Александър Йорданов. И двамата признаха, че са били заблудени от невярно твърдение на известен блогър.

Дразнещото самочувствие и неуморната амбиция на Бонев внесоха смут и през 2019-а, когато симпатизантите на “Демократична България” в столицата се разцепиха, поделяйки своята обич между Бонев и алтернативния кандидат Игнатов.

Това пък ги доведе до срамния прецедент на втория тур да гласуват за червената Мая Манолова.

И все пак времето показва, че преди 5 г. Бонев просто е провокирал и без това мизантропската същност на тази прослойка – на президентските избори през 2021 г. тя отново не постигна единомислие, енергията се попиля и в крайна сметка същите избиратели отново подкрепиха социалистическия фаворит.

Днес, изправена пред поредното обострено изборно предизвикателство, “градската десница” се сърди на себе си, обвинявайки целия свят за пропуснатите възможности, предателството към собствения си кандидат Лозан Панов и възкачването на Румен Радев.

Караниците заради Бонев през 2019-а бяха атрактивни и крайно некрасиви от страна на “умните и красивите”.

Тогава зад кандидатурата на амбициозния спасител на София застана скандалният пиар Ивет Добромирова, която влезе в жесток фейсбук сблъсък с инфлуенсърите на ДБ, подкрепящи неизвестния архитект от Варна Борислав Игнатов.

Разлетяха се грозни взаимни обиди, плюнки и кал летяха навред.

За голямо съжаление на ДБ накрая се оказа, че Бонев, независимо от своята противоречива същност и грандомания, е бил силен залог – нареди се на четвърто място.

Само досадното обстоятелство, че е подкрепен от граждански комитет, а не от партийна структура, му попречи да овладее Столичния общински съвет.

През своя мандат младият Борис продължи да напряга левите либерали с дясно самосъзнание, борейки се за обидни решения в полза на градския трафик, като например забраната на автомобили в центъра, изграждане на нови трамвайни линии към отдалечени райони вместо метро, поскъпване на билетите в градския транспорт.

Но най-смущаващото обстоятелство около тази целеустремена и страдаща от логорея личност е позицията му относно Украйна.

Борис Бонев заявява убедено в унисон с Румен Радев: “Крим е руски”, вдигайки лавина от възмущение и презрение.

По време на предишната предизборна кампания той се явяваше в медиите с майка си, с която живее.

С нея се потапяха в увлекателни разговори за семейните ценности и безценното доверие, чрез което се изграждат успешните хора.

Сега няма аспект от визията или характера на Борис Бонев, която да не е жестоко осмивана и атакувана, някои медии стигат дори до откровено ксенофобски намеци, при това в заглавията си.

“На мама момчето” обаче остава невъзмутим и самоуверен до такава степен, че днес снизходително предлага на ДБ коалиция със “Спаси София”.

Със същото високомерие, с което Кирил Петков предлага на Христо Иванов да го следва сляпо в победния му път.

Страшни скандали ни чакат.

Източник: 24 часа

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts