| | | |

Асен Василев коментира евентуалното явяване заедно с ДБ на изборите

Работим заедно с “Демократична България” (ДБ) доста активно, за да се случи обединение, не само с тях, а и с всички други граждански организации, с които имаме обща визия за България и как България да стане една съвременна европейска държава, в която всички искат да живеят.

Целта на това не е ГЕРБ да не е първа политическа сила. Целта е най-накрая България да тръгне напред по правилния начин.

От тук нататък всичко зависи от българските избиратели. Обединението си го представяме с предварително подписано споразумение.

Това разкри в кулоарите на парламента съпредседателят на “Продължаваме промяната” (ПП) Асен Василев, който коментира евентуалното явяване заедно с ДБ на предстоящите предсрочни избори на 2 април, предаде репортер на Novini.bg.

“Малко по малко българското общество узрява за нов начин на правене на политика и затова накъде искаме да вървим.

Видя се, че има две алтернативни визии за това как България трябва да изглежда.

Едната визия е, че всичко, което се е случвало досега, е горе-долу добре и това е каквото можем.

Другата визия е, че можем много повече и България може да заеме едно много по-достойно място в ЕС, да задава тона какво се случва.

Не може аз да казвам какво ще направят колегите от ГЕРБ, ДПС или БСП, но това което видяхме е, че имаше говорене за технически кабинет и обединение около някаква визия, която е по-различна от визията, която ние имаме за България заедно с ДБ.

Предстои кампания, предстои българският народ да направи избор в каква България иска да живее. Едва след това ще се говори за коалиции и всичко останало”, добави той.

“Трябва да видим какви са мотивите на БСП. Аз смятам, че е изключително грешно да се избира конкретен производител и конкретен тип реактор.

Според мен трябваше да се подходи по различен начин”, отговори Асен Василев на въпрос дали от ПП ще подкрепят жалбата на БСП до Конституционния съд във връзка с решението на НС да се строи 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts