| | | |

МаяМа се закле във вечна любов на Радев: Никога няма да сме във война с президента!

Ние сме обединеното ляво, което няма при никакви условия да е в колаборация с ГЕРБ, ДПС и никога няма да е във война с президента Радев.

Това заяви в интервю за бТВ Мая Манолова.

По думите ѝ, БСП се е превърнала в заложник на партийната кариера на Корнелия Нинова.

„Само за пет години БСП под ръководството на Нинова загуби 700 000 гласа и се превърна в пета сила в парламента. Тя вече изобщо не е сила, а се превръща в патерица.

Хилядите честни и почтени социалисти се превърнаха в заложник на партийната кариера на своя председател. Работещите хора не получиха по-високи заплати, а пенсионерите бяха излъгани. Домакинствата не получиха нито стотинка подкрепа в условията на драстично растящи цени“, каза още тя.

„Имаме нужда от левица, която да бъде до дневния ред на хората, а клиентелизмът и авторитарните начини на партийно управление да останат в миналото.

Битката, която Нинова започна срещу президента, е най-яркото доказателство за безпътицата, в която се намира. Това е самоунищожителна война“, заяви Манолова.

„Ние сме обединеното ляво, което никога не би участвало в колаборация с ГЕРБ и никога не би застанало срещу президента.

Абсурдно е Нинова и Борисов да бранят парламентарната република. Най-накрая маските паднаха. Сигурно червената шапчица и вълкът заедно ще защитават бабата“, каза още тя.

Манолова заяви, че ляво обединение ще има.

“Ще имаме общи листи на предстоящите избори. За следващите местни ще се влеем в единен ляв политически субект.

Лявото обединение, в него ще се включат интелектуалци, очаквам и много социалисти, които не са съгласни с линията, която провежда Нинова и шлейфа около нея. Също и онези честни хора вляво, които искат истинска и силна левица, която да защитава работещите хора и уязвимите в България”, посочи тя.

Според нея след връщането на хартиените бюлетини ГЕРБ със сигурност ще увеличи резултата си – ще вземе поне още 100 000 гласа заради манипулации и кражби на вот. “Ще бъде включен и криминалният контингент.

Единственото, което може да спаси изборите, е хората да отидат да гласуват”, каза Манолова.

Манолова предположи още, че партията на Стефан Янев – “Български възход” няма да влезе в следващия парламент.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts