| | | |

ПРЕДОЗИРАНЕ! Сабрутев хвърли бомба в ефир: Гешев сплаши Борисов

“Представете си колко е трудно в днешно време да си Бойко Борисов и ГЕРБ – зависиш от главния прокурор.

Иван Гешев ги предупреди да внимават какви закони приемат, в противен случай много бързо могат да приключат разследванията за „Барселонагейт“ и чекмеджето с кюлчетата”.

Това каза депутатът от „Продължаваме Промяната” Венко Сабрутев в ефира на Нова телевизия по повод липсата на кворум при гласуването на законопроекта за разследване на главния прокурор.

Той заяви, че дали този законопроект ще бъде придвижен зависи от Народното събрание.

„Този парламент не работи в полза на хората“, добави Сабрутев.

По темата за горивата и идеята за ваучери от 1000 лева Сабрутев обясни, че корупцията в Народното събрание се прави чрез мерки за хората.

Битовите потребители останаха без компенсации за газа, защото между първо и второ четене се появи „златна формула“.

Има два петрола- евтин и скъп, Делян Добре вкара проект да се намали с един лев.

Между първо и второ четене обаче вкара една формула 50% да влезе в държавата. Това се нарича лобизъм, заяви Венко Сабрутев

Според него българите са плащали по-ниски цени на горивата при кабинета „Петков“ отколкото при „Борисов“. Ние сме си свършили работата, каза Сабрутев.

България няма да бъде глобена от ЕК заради мярката “25 стотинки на литър” компенсация. От комисията признават, че сме имали компенсаторна мярка за горивата в трудни времена и ще прави проверка.

На такава проверка подлежат и други държави, но такива мерки са допустими и няма да има глоба за страната ни. Мнението е изразено по повод информацията от вчера за старта на евроинспекцията

С тази мярка българския потребител е бил подпомогнат, не сме ощетили европейските граждани с нищо, категоричен е той.

Питам аз защо ГЕРБ отхвърлиха компенсациите за отопление за зимата. Същата мярка, която прилагахме миналата година. Защо гласуваха срещу вдигането доходите на хората. Ако някой ви каже, че няма пари за тези мерки в страната, значи той иска да краде, коментира още Сабрутев.

Сега отиваме на избори, за да убедим гласоподавателя, че промяната е възможна. Ето че моделът “ГЕРБ” вече го няма, те не са управляващи, допълни той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts