| | | |

Свиреп скандал в парламента: Младен Маринов попиля Бойко Рашков

Председателстващият днешното заседание на парламента Йордан Цонев наказа с порицание депутата от “Продължаваме промяната” Бойко Рашков.

Повод бяха негови реплики към Марин Маринов от ГЕРБ, който критикува проекта на бившия вътрешен министър за промени в НПК.

В свое изказване Маринов отбеляза, че законопроектите на ДБ и МС имат спорни моменти и влизат в колизия с норми на Конституцията. По думите му ако бъдат приети на първо четене, те трябва да бъдат променени между първо и второ четене, за да не бъдат антиконституционни.

Маринов изказа и пълно неодобрение към законопроекта, внесен от Бойко Рашков, и каза, че в него вижда “стремеж на връщане на милиционерщина от най-мракобесните времена, които някои бивши комунистически следователи явно не искат да забравят”.


Депутът на ГЕРБ предложи депутатите да отхвърлят законопроекта на Бойко Рашков, защото “същият би могъл да се превърне в инструмент за репресии в политическото ръководство на МВР в бъдеще”, обясни Маринов.

Последваха словесни нападки от място между ГЕРБ и Бойко Рашков, след което Рашков излезе на трибуната.

“Когато говорите за милиционери, имайте предвид, че засягате Младен Маринов, който е завършил милиционерско училище в Пазарджик. Аз не съм завършил милиционерското училище в Пазарджик.

Второ, аз много уважавам всяка една професия, включително уважавам професията на хората, които се занимават пожарогасене, обаче предпочитам да бъда комунистически следовател, отколкото комунистически пожарникар, защото много след началото на демократичните промени членът на БКП Бойко Борисов е останал член на тази партия, излязъл е от МВР точно на правното основание, че не желае да се политизира от любов към БКП.


Когато говорите за комунистически следовател, комунистически архитект, комунистически инженер, имайте предвид и това”, подчерта той.

Така Йордан Цонев, който в петък председателства заседанието на НС, наложи наказание “порицание” на Рашков за нарушаване на реда в залата.

След Рашков на трибуната излезе засегнатия Младен Маринов

Лицето Бойко Илиев Рашков, следовател от комунистическата Държавна сигурност, направи нескопосан опит да обиди както мен, така и хилядите възпитаници на училището в Пазарджик, които и до днес гарантират с професионализма си националната сигурност на България.

Въпреки пълната несъстоятелност на думите на лицето Рашков, бях длъжен да защитя авторитета на колегите от МВР и на нашите преподаватели:

Г-н Рашков, в репликата си Вие направихте опит да уязвите както мен, така и голяма част от българските полицаи, които са завършили училището в Пазарджик и в момента работят в МВР.

По отношение на нашето училище, аз бих казал, че това беше едно от най-добрите и престижни училища за времето си.

То обучаваше и възпитаваше кадри, които и до ден-днешен защитават националната сигурност на България.

Но Вие, най-вероятно не сте разбрали изказването на колегата Маринов, тъй като тук не става въпрос за наименование на учебно заведение. Тук става въпрос за методи на работа.

А методите на работа, с които Вие сте работил по времето, когато аз съм учил, а Вие сте били действащ следовател, ги посочи г-н Евгений Михайлов.

И тези методи красноречиво говорят, че когато се казва милиционерщина, се имат предвид методите на работа.

Вашите методи на работа, всъщност, ги осъди и българският съд, когато преди няколко месеца категорично осъди незаконния арест на нашия лидер Бойко Борисов, на Севдалина Арнаудова и на Владислав Горанов.

Така че, много моля, да не обиждате български полицаи, да не обиждате български офицери, които с чест защитават сигурността на тази държава!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts