| | | |

Борисов: Петков и Василев са отмъкнали 800 млн. лева от продажбите на оръжие за Киев! Кирил Петков: Кал и каскети

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов твърди, че между 40 и 50 процента от парите, които България е спечелила от продажбата на оръжие за Украйна, са усвоени от посредници.

По думите му от 4 милиарда, 800 милиона лева са усвоени като комисионни от посредници, което е свръхпечалба и към нея не се слага надценката.

Според Борисов тези посредници са свързани с бившия премиер Кирил Петков и бившия финансов министър Асен Василев:

Борисов коментира на среща с депутати от ГЕРБ:

“Те действително няма да имат проблем с българското правосъдие. За такива стотици милиони долари, ако тези разлики се намерят, не обвинявам никого. Но познавайки партньорите си, когато излиза от джоба на техните данъкоплатци, всеки долар или евро, много внимателно ще проследят пътя.

Но аз мога само политически да кажа – браво, че са го правили, за да стигне оръжие до Украйна, и да осъдя поведението им, ако са превили всичките тези неща”

Според Кирил Петков казаното от Борисов е измислен скандал за отвличане на вниманието от важните за страната теми.

“Трябва да спрем да му обръщаме внимание на борисовките. Защото тези борисовки отвличат вниманието от важните неща. Да почнем въобще да не обръщаме внимание на тези, както един наш колега каза, кал и каскети.

Свършва. Няма да им обръщаме внимание, движим се с истинските въпроси за България”

Съпредседателя на “Демократична България” коментира казаното от Борисов за комисионните от оръжия и го определи като част от предизборната кампания .

Той припомни, че е бил част от делегацията начело с Петков която посети Украйна, като каза:

“И срещата със Зеленски. Знаете ли кое беше основното изречение вътре на разговорите в един бункер.

Г-н Зеленски каза: Благодаря на българското правителство , че не пречи на нашите търговски отношения с вашата военна индустрия. Това е истината”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts