| | | |

НА ЖИВО Бойко Борисов свика депутатите от ГЕРБ на спешна среща: Нито съм имал кюлчета, нито къща в Барселона

Защо когато гласуваме съдебната реформа, Христо Иванов, Кирил и Асен ги няма

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свика депутатите от партията на спешна среща.

В изложението си бившият премиер премина в задочен спор с “Демократична България” и “Продължаваме промяната”.

Нито съм имал кюлчета, нито къща в Барселона, каза пред народните представители лидерът на ГЕРБ.

Абе, ей, вие обрахте държавата за 6 месеца, искахте децата да вкарате в затвора, затова, че не ви дават да крадете, избухна той към “Продължаваме промяната”.

“Как прокуратурата си затвори очите за документите с невярно съдържание на Кирил Петков. Или неявяването в съда като свидетел на Бойко Рашков.

Как да разчитаме, че няма развитие по “Джемкорп””, каза при откриването на срещата председателят на парламентарната група Десислава Атанасова.

“Май на някои въобще не им се иска съдебната реформа да бъде реформирана, защото тогава корупционните им схеми ще излязат на светло”, вметна тя.

“Какъв факт е това, че когато ще гласуваме съдебната реформа, Христо Иванов има по-важна работа и го няма в залата. Кирил и Асен ги няма в залата.

Аз къща в Барселона не съм имал, нямал съм и кюлчета. И чакам с нетърпение испанците да се произнесат, ако не са се произнесли вече.

Как докато са “Промяната” бензинът е по-скъп, като паднаха власт и цената е по-ниска. Вие искахте децата да вкарате в затвора, че не ви дават да крадете”, разгневи се Борисов.

Той имаше предвид гласуването по промените в Закона за съдебната власт, при което се оказа, че няма кворум – депутатите от ПП не бяха на местата си.

“Ето ги мнозинствата. Десислава Атанасова ми казва притеснителни неща. Дори в САЩ мине не мине ден, намерят секретни документи. Едни сменили посоката, други пътя, но факт. Тука има доказани неща. В Щатите може Байдън, Тръмп подред да ги карат, тук не, пазим ги“, каза Борисов.

“Бензинът вече е с лев по-скъп. Колкото по-свирепа става войната в Украйна, светът влиза в този конфликт, в България газът пада. Някой му дал опорка „кървавото петно“.

Абе, ей, вие обрахте държавата за няколко месеца. По лев на месец са милиарди левове в полза на Путин. Мерси, Деляне, че четете и ги доказвате тия работи“, обърна се към депутата Делян Добрев Борисов.

„Бе, вие искахте децата да вкарате в затвора затова, че не ви дават да крадете бе. Като ги няма Кирил и Асен какво стана с цените? Оправдание война вече няма!“, ядоса се лидерът на ГЕРБ.

„Вчера гледах Георг в „Панорама“. Той добре се справи“, заключи той и даде цитат от изказване на Никола Минчев от ПП, че България е изнасяла оръжие за Украйна още преди решението на НС.

„Защо не го приехте тогава, като сте го знаели. Така само печелят посредници, а не ние. Защо не дарихме и да сме там, където са всички бели държави и да осъдим този решим на Путин с действията си. Или тогава вие сте лъгали, или Корнелия Нинова“, категоричен бе Борисов.

„Нинова в парламента отрече да е знаела за подобно нещо. Сиреч вижте борбата за министерските кресла какво вади“, каза той.

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts