| | | |

Христо Грозев хвърли бомба: Путин пази Навални, за да …

Мисля, че Путин по-скоро прагматично гледа на тези неща. Ще запази жив Навални, за да може да го изтъргува при една евентуална загуба на войната, когато ще трябва да се договаря с целия свят.

Това обясни в интервю за предаването “Тази събота” по БТВ разследващият журналист от “Белингкат” Христо Грозев.

„Същото се отнася и за над 15 други опозиционни лидери, които са вкарани в затвора за абсурдни неща, като например за пост във Фейсбук“, допълни той.

Грозев участва в създаването на филма за руския опозиционер – “Навални”, който е номиниран за “Оскар”. Заради работата си журналистът беше обявен за издирване от Кремъл.

Страхът е субективно усещане, но реално – обективно, има опасност за живота ми. Ще прекарам следващите няколко месеца в труднодостъпни места, известно време ще съм на американския континент, където е по-безопасно, каза Грозев.

През последния месец той е получавал от правоохранителни органи на различни страни информация за повишен риск, а молбата им е била да не говори за това публично.

Времето Грозев използвал, за да довърши започнати разследвания.

„Русия няма някакви напредничави технологии и единственото, с което уж можеше да се гордее, това е страшната и всемогъща система на репресия на секретните служби.

Когато и този мит се разпада, на него (президента Владимир Путин) не му остава нищо“, коментира още Грозев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts