| | | |

Социалист: Мая Манолова минава през трупове за постове и власт

За жалост няма да има съдебна реформа на второ четене. От БСП имахме политическата воля, но нещата не се случиха заради другите партии в парламента.

Служебното правителство очевидно започва да нанася много щети на България.

Това каза депутатът от БСП Христо Проданов като уточни, че БСП е направила всичко възможно за съставянето на редовен кабинет.

По Нова ТВ народният представител заяви още, че парламентарната демокрация е подложена на риск, защото в продължение на две години страната се управлява през повечето време от служебни правителства.

снимка Архив

Според него опитите за съдебна реформа са по-скоро прах в очите на хората. По думите на депутата надали ще се стигне до второ четене на закона, който предвижда по-засилен контрол върху действията на главния прокурор.

Той подчерта, че докато от партията са защитавали своите предложения за съдебна реформа, то останалите формации като ПП, ДБ и ГЕРБ са си разменяли обвинение кой е провалил заседанията.

Проданов отговори на думите на ресорния служебен министър Крум Зарков, че в парламентарната група на БСП няма борци за съдебна реформа така:

„Ние сме били там на място, но с 24 народни представители можем да направим това и нищо повече. Ние правим това, което ни е възможно”.

Проданов посочи още, че БСП е направила всичко възможно за излъчване на редовен кабинет с третия мандат, поради което организира и лидерската среща, на която обаче се отзоваха единствено ГЕРБ, ДПС и “Български възход”.

По думите му парламентарната демокрация е в риск и щом няма съгласие за правителство, отиваме на поредните безсмислени избори.

Допълни, че “след това може да има още едни, и още едни…”

В заключение депутатът обясни, че БСП не вижда заплаха от обединение на новото ляво.

„Човек, който за власт и постове минава през трупове”.

Така депутатът от БСП описа Мая Манолова като подчерта, че тя няма да направи обединение на лявото у нас.

По думите му повечето политически субекти, които имат претенции за обединение вляво, са напуснали БСП и са станали причина за разединението на лявото.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts