| | | |

Корнелия Нинова се изгаври с Кирил Петков: Не съм чувала нищо по-смешно

Сложен парламент, без твърдо мнозинство – трудно се взимат решения в такава ситуация.

Това заяви пред Нова лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Ние в този парламент успяхме да проведем социалната си политика. Безплатните учебници ще помогнат и всяко семейство ще спести пари. Струва 80 млн. лева – при този бюджет, парите могат да се намерят.

Има и други позитивни неща – под наш натиск се увеличи и минималната работна заплата, въпреки, че служебният кабинет не искаше”, посочи Нинова.

“Миналия път задържахме мандата за по-дълго за да се приеме бюджета и понесохме удари – нас не ни е страх. Този път обаче видяхме, че няма смисъл – затова го върнахме бързо”, обясни лидерът на БСП.

“Натрупахме сложен опит в коалицията с Промяната, но съм доволна, че това ние което поехме като ангажименти – го свършихме”, каза още тя.

“Категорично – нашата позиция е, че даването на оръжие на Украйна удължава войната.

Чуйте какви гласове има в Европа – и президентът Макрон и Олаф Шолц заявиха, че няма да прекратят разговорите с Русия – това е пътят”, посочи Нинова.

Тя призова всички, които говорят, че сме давали оръжие на Украйна – да извадят поне един документ.

“Изнесли сме оръжие за 2 милиарда, а не за 6 милиарда, както се говори по медиите”, посочи лидерът на БСП, като цитира стенограма от отговор на служебния министър на икономиката, който, по думите й, не е неин фен.

“В доклад от мен до НС пише всичко: откъде, за къде, за какви пари – всичко”, добави тя, показвайки другия документ.

“Не съм чувала нищо по-смешно”, отговори тя на въпрос, дали България е спасила Украйна, както написа наскоро германаското издание Die Welt.

“Как си представяте България с боеприпасите от “Арсенал” да спаси Украйна, където се изсипват милиарди. Това е надпревара пред външния господар, така го разчитам аз”, каза тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts