| | | | |

МОН направи проверка в училището, където учи сина на Костадинов

Проверка на Районно управление на образованието – Варна е установила, че подписка срещу въвеждане на еврото не се разпространява на територията на училището, в което учи Тодор Костадинов, син на лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов.

Това става ясно от отговор на въпрос на news.bg от Министерство на образованието и науката.

Учениците, включително и Костадинов, твърдят, че инициативата се разпространява извън училище. Няма информация за физически сблъсък между ученици, посочват от МОН.

Директорът на училището е извикал Тодор Костадинов на разговор, в който му е обърнато специално внимание, че законът не допуска в училище да се налагат идеологически доктрини и е забранена политическа и партийна дейност.

Информацията в медиите, че синът на Костадин Костадинов от “Възраждане” е участвал в сбиване по повод разпространяването на подписката срещу еврото дойде лично от партийния лидер, който описа не без гордост ситуацията във фейсбук профила си.

Малко по-късно обаче постът му беше изтрит. Именно Костадин Костадинов посочва, че синът му е събирал подписи в училището.

Депутатът от “Демократична България” Кремена Кунева съобщи, че ще сезира Министерство на образованието.

Самият Костадинов отказа да коментира случая на пресконференция във Варна.

Тезата му е, че всичко написано е и лъжа и поиска иронично от присъстващите журналисти да напишат, че в случката са участвали и руски специални части. Именно заради искането му news.bg го отбелязва.

Костадинов също така отрече да е споменавал или съобщавал за бой, побой и сбиване. След това обаче попита журналистите как възпитават децата си и увери, че своите възпитава като срещнат насилник да му отвърнат.

Съжали и че присъстващите медии не споделят неговите принципи за възпитание на децата.

Според Костадинов цялата случка е една фалшива новина, а неговият статус е наличен и той не го е трил от профила си.

Призова и всички да проверят дали е там статуса му. Освен това той е възмутен и от това, че никой не е разбрал хумора в думите му, както и никой не е забелязал усмивчиците (емотикони, бел.ред.)

Едновременно с това лидерът на “Възраждане” обяви, че в хиляди училища се събират подписи от привърженици на партията и енергията е огромна.

Това обаче карало противниците му да изпадат в истерия и да заплашват. Води се кампания срещу пълнолетни български ученици, които са решили да пропагандират запазването на българския лев, убеден е Костадинов.

“Ние възпитаваме свободни хора, които да отстояват правата си, ние възпитаваме мъже, а не незнаещи какво искат хора от третия пол.

Ние сме на война, война за спасяване на българската нация”, обяви в края на брифинга Костадинов в контекста и на заявката, че с предсрочните избори се предоставя уникалния шанс да се поправи минала грешка.

Също така лично той поне веднъж седмично получавал заплахи и вече бил свикнал.

Източник: news.bg

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts