| | | |

Панев: Повече от 700 000 български избиратели ще решат, че България има нужда ….

Изборът на 2-ри април ще бъде бинарен.

Това заяви в интервю за БНТ Владислав Панев от “Демократична България”.

Той посочи, че единствената алтернатива на ГЕРБ, БСП и ДПС ще е коалицията между “Продължаваме промяната” и “Демократична България”. “

За предстоящите парламентарни избори депутатът посочи, че се оформят два политически блока – от едната страна на бариерата на ГЕРБ, БСП и ДПС, а от другата – “Демократична България” и “Продължаваме промяната”.

Тепърва ще се изяснява формулата за явяване на изборите, а националният съвет на Зеленото движение е дал мандат за преговори с ПП още преди 2 седмици.

Поставени под такъв избор, много повече от 700 000 български избиратели ще решат, че България има нужда от това реформаторско мнозинство”, уверен е той.

“Наличието на реформаторско правителство е от ключово значение за бъдещето на държавата за десетилетия напред.

Днес на икономическа комисия е блокиран Законът за застраховането, а той е важен, защото “зелената карта” е под мониторинг, тъй като конкретна застрахователна българска компания не си плаща по щетите в чужбина и това е от много години”, заяви Панев.

Според него всички партии, освен ПП и ДБ “пазят този бизнесмен, което е пречка за влизане в еврозоната”. Реформите в България не се случват заради интересите на хора които имат по-равни права”, смята той.

Панев добави, че програмите на ПП и ДБ се припокриват до голяма степен, но уточни, че има и изключения, например в сектор “Енергетика”.

“Има елементи, които трябва да се напаснат. Това са спорове, които можем да разрешим в рамките на седмица”, добави той.

От “Демократична България” смятат, че бюджетният дефицит трябва да е фиксиран, както беше по времето на кабинета “Петков” – на до 3% от БВП.

“Ако икономиката расте повече или ще може да увеличаваме социални разходи, или да намаляваме данъци”, допълни Владислав Панев.

Той не коментира имена, които ще попаднат в съвместните листи с ПП.

“Нека да не говорим засега за листи особено когато все още не е ясен начинът на явяване”, каза Панев и отбеляза, че важното е да има сключено споразумение, което да се следва при евентуално управление.

“Европейската перспектива за Македония е важна от гледна точка на българския национален интерес. Гоце Делчев си е представял, че македонци ще идват тук да правят бизнес, да учат, а ние да ходим там.

По-възможен е пътят на интеграция, ако Македония е в ЕС. Омразата няма да доведе до нищо добро. Всичко трябва да започне от учебниците по история.

Много хора се хранят от това неизясняване и от тези проблеми от двете страни на границата, подхранвани от чужди служби най-вероятно”, коментира още Панев.

Панев подчерта, че е най-добре България и Северна Македония да развиват културно-икономическите и културните си връзки. А като причина за напрежението той посочи “бизнеса с омразата, когато наближат избори”.

Според него и у нас, и в РСМ има партии които нагнетяват напрежение, а обикновени хора като Християн Пендиков, който бе бит заради българското си самосъзнание, страдат.

Панев подкрепя идеята на шефа на правната комисия Радомир Чолаков тя да заседава следващите два месеца, макар да не може да взима решения, но пък да подготви текстовете за промени в НПК.

“Този подход е правилен, тези 2 месеца трябва да бъдат употребени не само за кампания, а и за реални действия”, добави той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts