| | | |

Ивайло Мирчев заговори за отровен двойник и защо целта на ПП и ДБ е властта

Целта, която преследваме с обединението с „Продължаваме промяната“ за изборите на 2 април, е да сме първа политическа сила и да получим първия мандат.

Това каза депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев в ефира на Нова телевизия.

“Предстоят разговори и с малки формации, но не искаме да пълним коалицията с някакви кухи брандове”, каза той.

Попитан възможно ли е към тях да се присъединят и НДСВ, той отговори, че те имат малко по-различна роля на тези избори – да отнемат гласове от определени партии.

„Не ме интересува НДСВ, а страната и да си изпълним целите. В този парламент, а и в предния, възможността за съставяне на кабинет се крепеше върху няколко депутати.

В момента, в който в парламента бъде вкаран отровен двойник или някаква партия, която може да откъсне 1-2 процента, това може да се окаже онази свързваща нишка и количество гласове в Народното събрание.

А вече всеки може да възкресява най-различни зомбита от миналото и да ги вкарва“, каза той.


„Лансираме само идеята да сме първа политическа сила, но с ясното съзнание, че няма да имаме 121 депутата.

Но след това ще е много трудно на ГЕРБ да обясни на избирателите си защо не ни подкрепят и не искат да има правителство. Само защото някой не харесва някой не е причина да ходим отново на избори“, обясни депутатът от ДБ.

Мирчев беше категоричен, че искат да вземат управлението на страната и да не допуснат ГЕРБ да се върнат на власт, защото това ще е вредно за страната.

“Ние, в рамките на коалицията с ПП, ще запазим своите различия. Ние не се обединяваме, за да може ДБ да стане по-лява, а ПП по-дясна. Обединяваме се около пет ясни и ключови приоритета”, обясни той.

“Няма нищо по-хубаво и лесно от това да бъдеш опозицията в парламента.

Но ние искаме да вземем управлението на държавата, за да не допуснем сглобка между ГЕРБ, БСП и ДПС, защото ще е вредно за страната”, добави Мирчев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts