| | | |

На финалната права на парламента: Депутати се обиждат на простаци, Йордан Цонев ги наказа

В един от последните работни дни на настоящето Народно събрание Искрен Митев (“Продължаваме промяната” и Цончо Ганев (“Възраждане”) се сдобиха с наказание, наложено им от председателстващия заседанието Йордан Цонев (ДПС).

От парламентарната трибуна Митев поиска от Цонев да наложи глоба на Цончо Ганев от „Възраждане“, защото “отправял неприлични жестове и обиди към изказващите се”.

Депутатът нарече колегата си “простак”, което накара Цонев да му наложи глоба. Малко след това глоба „порицание“ беше наложено и на Ганев.

Непосредствено след това Николай Денков (ПП) се оплака, че е принуден постоянно да слуша „псувни и обиди от страна на Ганев“, защото седи близо до него на първия ред.

Той нарече поведението на народните представители “просташко”. Според него, с поведението си те рушат имиджа на парламента още повече.

След като изказа мнението си, Денков призова и той да бъде наказан, но Цонев се въздържа да предприеме подобно действие.

Вместо това, той обяви 30-минутна почивка, след която депутатите да продължат обсъжданията по увеличението на минималната работна заплата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts