| | | |

Карадайъ с мощна атака: Рашков принуждаваше полицията да изпълнява политически поръчки. ПП бяха нарушители на Конституцията, а сега лепят етикети кой е добър и кой е лош

Централният съвет на ДПС заседава присъствено за първи път от три години след пандемията от COVID-19.

“Трябва да сме си извлекли нужните уроци, които историята ни даде шанс да ги научим.. Нямаме нужда нито от митове, нито от спасители.

Ако важи максимата, че “обединението прави силата”, че в заедност можем да гарантираме просперитет за нашата родина, то това трябва да важи и за политиците и за работата в Народното събрание”, заяви председателят на ДПС Карадайъ на брифинг след заседанието.

И допълни: “Задължителното разделение на политиците създава и разделение в обществото”.

“Бойко Рашков нарушаваше законте, принуждаваше полицията да изпълнява политически поръчки, каза още Карадайъ.

Те, ПП, бяха нарушители на закона, на Конституцията, а сега лепят етикети кой е добър и кой е лош.

И сега искаме да призовем всички, които ще организират изборите да направят така, че всички избиратели да могат да упражнят избора си на глас и той да бъде честно и прозрачно отчетен”, заяви още Карадайъ.

Централният съвет на Движението одобри и прие критерии за номинации на народни представители преди предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 април, както и декларация с приоритетите на партията преди изборите.

Едно от решенията е, че ДПС ще се яви самостоятелно на тези предсрочни парламентарни избори”, обяви Карадайъ.

Той съобщи, че е избран и състав на централния изборен щаб, който ще е същия като предходните избори.

Условията пред кандидатите за депутати са същите. Структурите на ДПС са в готовност за изборите”, обяви Мустафа Карадайъ.

Днес приехме процедурните правила за номинации и подреждане на листите. Ако г-н Пеевски има достатъчно номинации, ще бъда настоятелен той да не се отказва от участие в листите.

Това заяви лидерът на Движението за права и свободи (ДПС) в отговор на журналистически въпрос от “Дневник”.

“Вие водите вашия въпрос от асоциацията, че на изборите през април 2021 г. Пеевски не беше част от листите. Сега, тъй като изборите са пак през април, явно вашата логика е в тази посока.

2021 година не бях толкова настоятелен Пеевски да бъде част от листите, въпреки че имаше номинации от почти всички избирателни райони. По негово желание, той се отказа от участие в листите”. припомни той.

“Още като чух „Дневник“, знаех, че това ще е въпросът”, коментира от своя страна Йордан Цонев.

Карадайъ отговори и на другия въпрос на медията относно това дали предизборната кампания ще бъде “мръсна”, или позитивна.

“И аз имам такъв въпрос към вас”, каза лидерът на Движението, като определи медията като част от кръг, обвързан с определени политически партии.

„Надяваме се да получим онзи необходим резултат, за да може това, което не се случи в 48-ото народно събрание да стане в 49-ия парламент – да се излъчи правителство и ДПС да е част от мнозинството.

Мантрата да се преиграва на “добри” и “лоши” и да се рисува образа на опонента като „лошия”, от друга страна – аз, „добрият”, „Свети Георги, който ще победи ламята” – по този начин стават героите спасители, не е успешна”, каза Карадайъ.

Ръководството на Движението направи и анализ на предишната си предизборна кампания, как трябва да протече предстоящата и какви са очакванията им за следващите избори.

Три цели за новите избори очерта лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в заключителната си реч от името на ПГ на ДПС преди края на 48-ото НС.

Те са диалог, отговорност и разум.

Нека още в предизборната кампания поставим основите на диалога, който трябва да се състои в 49-ото НС, за да има редовно правителство, което да решава проблемите на хората, призова Карадайъ.

Политиката е преди всичко отговорност, че решаването на проблемите на българските граждани е най-важната ни цел, заяви още лидерът на ДПС.

И изрази увереност, че “разумът ще надделее и всички и политици и избиратели ще подходят отговорно и с чувство за дълг в имено на нов по-добър етап от развитието на нашата родина. В името на просперираща България.”.

Според Карадайъ “няма как да сме равнодушни след поредния неуспех да се реши основното – политическата криза в България”,.

Такава криза най-новата ни история не помни, категоричен бе той, припомняйки че за година и половина 4 пъти страната е била на избори, а сега ще провежда пети предсрочен парламентарен вот.

В същото време можем да погледнем на кризата с надеждата, че в този исторически момент получаваме най-важните уроци, каза Карадайъ. И заяви: “Важно е да направим правилния избор напред по пътя. Важно е да успеем да трансформираме кризите в нови възможности за развитие в положителна посока.”

Дали парламентарните групи, които декларираха готовност, положиха всички усилия за решаване на кризите. Добре е всеки да си отговори на тези въпроси честно.

Всеки да си даде сметка, че хората не искаха избори. Те искаха час по-скоро да се решат най-важните им проблеми.

Това бе първостепенна задача на 48 НС и трябва да признаем, че то не успя, каза лидерът на ДПС.

48-ото НС не успя по няколко причини и най-важната е липсата на диалог, категоричен бе Карадайъ.

Оказа се голяма част от политиците, повлечени от собствените си егоистични цели, дотолкова са се вкопчили в опорните точки, заклеймяващи политическите им опоненти, че се оказаха лишени от елементарни комуникативни умения, подчерта председателят на ДПС.

Ние от ДПС разбрахме, надявам се правилно, посланието на избирателите. Ние сме представитеи на целия български народ. И ако народът трябва да живее заедно и би постигнал успехи в заедност, то същото се отнася и за нас, политиците в Народното събрание, изтъкна Карадайъ.

Чрез смирение и ужавежие към всички, включително към опонентите си, политическите сили можеха да постигнат успех.

И се надяваме че отиваме на избори с научени уроци, Разговорите, които се научихме да водим, трябва да продължат, категоричен бе Карадайъ.

Диалогът означава да строиш и укрепваш мостове, не да ги рушиш, каза председателят на ДПС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts