| | | | | |

Българският депутат Ангел Георгиев и още двама българи ще бъдат съдени в РСМ по бързата процедура

Тримата български граждани, един от които е зам. председателят на Комисията по външна политика в 47-то и 48-то Народно събрание Ангел Георгиев, които бяха бити и арестувани на границата с Македония на ГКПП Гюешево днес, са задържани.

Вече са транспортирани в град Крива паланка, където ще бъдат съдени по бързата процедура.

Възможният изход от това бързо и неправомерно производство са два: да бъдат върнати до границата и да им бъде ударен черен печат или да бъдат осъдени на до 35 дни затвор.

“Този арест вече не е провокация на хулигани или опозиционни партии в Македония. Това е откровена провокация от страна на правителството на Македония!

“Току-що доскорошният народен представител от Пловдив Ангел Георгиев беше бит и арестуван от македонските граничари на ГКПП Гюешево, докато излъчваше на живо във фейсбук от телефона си.

Това вече не е провокация на хулигани или опозиционни партии в Македония. Това е откровена нагла провокация от страна на правителството на Македония!!!”.

Това написа лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов във фейсбук. По-рано депутат от неговата партия влезе в сблъсък с македонски полицаи.

Ангел Георгиев пътуваше, за да почете 151-годишнината от рождението на Гоце Делчев, като посети гроба на революционера в Скопие.

“Възраждане” настоява българската държава да заеме твърда позиция в защита на българските граждани”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts