| | | |

Медведев се закани: Цяла Украйна ще изгори, ако бъдат …

Бившият руски президент Дмитрий Медведев каза, че доставянето на още модерни американски оръжия за Украйна само ще доведе до нови ответни удари от Русия, включително в съответствие с нейната ядрена доктрина, предаде Ройтерс.

Цяла Украйна, която остава под властта на Киев, ще изгори“, заяви Медведев в писмено интервю за журналистката Надана Фридрихсон, публикувано в нейния канал в Телеграм, предаде БТА.

На въпрос дали използването на оръжия с по-голям обсег може да накара Русия да преговаря с Украйна, Медведев, който е заместник-председател на руския Съвет за сигурност, отговори, че “резултатът ще бъде точно обратният”.

“Само морални изроди, каквито има достатъчно и в Белия дом, и в Капитолия, могат да твърдят подобно нещо”, заяви той.

Пентагонът каза вчера, че обявената от САЩ военна помощ за Украйна на стойност 2,175 милиарда долара включва нова ракета, която може да удвои далекобойността на силите на Киев.

Попитан какво би се случило, ако оръжията обещани от САЩ на Украйна, бъдат използвани, за да бъде атакуван Крим, анексиран от Москва през 2014 г., или територия по-навътре в Русия, Медведев каза, че руският президент Владимир Путин ясно се е изразил по този въпрос.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts