| | | |

Скандал разтресе пленума на БСП: Над 60 делегати на Конгреса са отстранени

Всичко може да се очаква следващата седмица, да бъдат под напрежение, каза Кирил Добрев

Противоуставно са отстранени над 60 делегати от Националния конгрес на БСП – това обявиха на влизане за днешния пленум на партията социалистите Кирил Добрев и Костадин Паскалев.

Националният конгрес на партията ще се проведе следващата седмица. Днес социалистите обсъждат подготовката му, но и начина, по който ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 2 април.

Очаквам пленумът да се произнесе по дневния ред. Надявам се, че всички предложения, които са противоуставни ще отпаднат.

Надявам се да се уточни делегатският състав на конгреса, тъй като бяха направени поредица от безобразия, над 50-60 делегати са отстранени противоуставно.

Защото съгласно устава, те могат да бъдат отстранени само, ако са напуснали земния си път или партията, или са в трайна невъзможност да вземат участие. Няма такива ситуации с хората, които са отстранени, коментира Паскалев.

А запитан защо те са отстранени тогава, каза: Предполагам, че си давате сметка – отварят си устите повече, отколкото се очаква и критикуват ръководството.

Когато една партия започне да се занимава с подобни административно-уставни нарушения, за да защити позициите си, тя е обречена на тежки резултати, категоричен бе той.

Защо са отстранени близо 70 делегати?

Всички тези хора, част от тях ще бъдат днес тук, са плащащи членския си внос и работещи за БСП, но са отстранени от конгреса.

Това ще бъде темата, която ще поставя, каза и Кирил Добрев. Той обясни, че отстраняването на делегатите е станало в последните две- три седмици.

На въпрос какво се очаква от конгреса и ще има ли опит за смяна на лидера, Добрев каза:

Конгресът може да направи всичко. На колегите, които по всички студиа обясняваха, че тази тема не е актуална, мога да им кажа само, че конгресът може да закрие БСП, може и да отнеме правомощията на Корнелия Нинова.

От конгреса може да се очаква всичко и да бъдат под напрежение следващата седмица.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts