| | | |

Пригожин предизвика Зеленски на въздушен дуел във ВИДЕО, заснето на борда на военен самолет

Основателят на руската частна военна компания “Вагнер” Евгений Пригожин публикува днес видео, заснето на борда на военен самолет, в което предизвиква украинския президент Володимир Зеленски на въздушен дуел, предадоха Ройтерс и БТА.

Видеото беше разпространено от пресслужбата на Пригожин и е било заснето на борда на бомбардировач “Су-24”, собственост на “Вагнер”, уточнява агенцията.

Това е поредното от редица изявления и видеа, в които Пригожин се опитва да популяризира себе си и своята частна армия като авангард на руските военни операции в Източна Украйна, отбелязва Ройтерс.

“Володимир Олександрович (Зеленски), приземихме. Ние бомбардирахме Бахмут”, казва Пригожин в краткото видео.

“Утре ще летя с “МиГ-29″ и ако искаш, да се срещнем в небето. Ако победите, Артьомовск (Бахмут) е ваш. Ако загубите, ще настъпим до (река) Днепър”, заявява той.

Едва през септември миналата година Пригожин призна, че е основател на групата “Вагнер”, действаща от години в Близкия Изток и Африка.

Оттогава той значително увеличи популярността си и тази на членовете на “Вагнер”, като критикува пораженията, претърпени от руската армия в Украйна, и изисква повече признание за заслугите на групировката в конфликта, припомня агенцията.

Миналия месец САЩ обявиха нови санкции срещу ‘Вагнер”, като я обявиха за транснационална престъпна организация.

Според Вашингтон в момента военната компанията е разположила около 50 000 бойци -10 000 наети по договор и 40 000 души, излежавали присъди в руски затвори.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

видео от профила на Евгений Пригожин (ЧВК Вагнер) в Телеграм
снимка Архив

Similar Posts