| | | | |

Алексей Петров: Болен съм! Не можете да си представите под какво психическо напрежение съм! Едва издържам

От 2 февруари търся по телефона Алексей Петров. Не ми вдига. Добре – непознат номер, обичайно популярните личности не отговарят.

Днес помолих приятел да го избере и като вдигна, аз му казах:

“Здравейте, г-н Петров, аз съм Соня Колтуклиева. Не ми затваряйте! Не мога да разбера как човек като Вас – командос, който с голи ръце е заловил терорист от групировката “Баадер Майнхоф”, се е скрил и не проронва дума – от много време насам Христо Иванов се упражнява върху Вашето име, а Вие мълчите.

Страхувате ли се от нещо? Защо се криете? Защо не дадете Вашето обяснение?

В интервю за ПИК тв, лидерът на “Да, България” каза: “Това очевидно обслужва Алексей Петров и от тази гледна точка ние смятаме, че от една страна имаме интереса на Алексей Петров, от друга страна имаме интереса на България да влезем в Еврозоната. Това за нас е скандал!”

Тоест, Вие стоите срещу националните интереси, даже затваряте вратата на България към Шенген”…..”

Закашлях се и се извиних: “С простуда съм и кашлям, малко съм болна”.

Ненадейно Алексей Петров с глас като от пещера каза: “И аз съм болен. Не можете да си представите под какво психическо напрежение съм! Едва издържам. Ако не вляза в болница, ще говорим след 5-6 дена”… и ми затвори.

Направо не мога да повярвам! Прочутият агент на ДАНС, страшилището за бандитите, който издържа близо 2 години в килия и не се пречупи – ми отговаря като смазан и обезверен безработен, когото са лишили от последна надежда.

За Бога, какво се случва?! За мен и за обществото е важно, когато някой е нападан така планомерно и ожесточено – той да каже своята гледна точка.

Промените в Застрахователния кодекс може би наистина са предизвикани от принципни съображения, както твърди Христо Иванов, даже допускам да са под натиск и защита на чужди интереси – но някой трябва да излезе и да каже каква е гледната точка на бранша и да предпази от щети компаниите.

Не! Мълчат. Нито дума от “Лев инс”, избягват да защитят интереса си от Асоциацията на българските застрахователи, която обединява 29 фирми.

Бях убедена, че Алексей Петров ще изригне!

Спомням си го как нахлу в студиото на Люба Кулезич в Нова телевизия, преди Нова година даде за ПИК взривоопасно интервю срещу политици, които могат да му вгорчат живота отново.

Струваше ми се, че изпитанията след ареста му, са го превърнали в стоманен чук.

И изведнъж! Никаква реакция, никаква съпротива, никакъв порив към битка. Това направо не е за вярване.

Надявам се в застрахователния бранш да има бойци, които не се държат като сдъвкани и изплюти.

Какво изобщо става с българските бизнесмени? Страх. Снишаване. Стискане на зъби до посиняване.

от фейсбук профила на Соня Колтуклиева

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts