| | | |

Добрев изби рибата с лаф за “татко Петко” и “една комшийка”, Ризова онемя

Това, което повтаряме от 6-8 месеца, се оказа вярно – това, че се купува руски газ и е с 30% по-скъп. Това заяви Делян Добре от ГЕРБ пред bTV.

“Не искам да коментирам повече темата с прокуратурата. Ние сме подали сигнал като опозиция, прокуратурата е преценила, че има престъпление. Предстои да разберем”, категоричен бе той.

„В последните два дни бившите управляващи се изкараха герои. Те не били се съгласили да купуват газ с рубли.

Защо тогава не направиха търг? Вместо това има оферта, получена един ден преди да е обявен конкурса. Купували сме на борсата вместо за 100 на цена от 130 лева за мегаватчас“, изтъква Добрев.

“Добре, не сте се съгласили да плащате с рубли. Защо тогава търгувате с мейли? Има мейл, пратен в петък, а офертата е дошла в четвъртък. Пишат си на листче каква е цената. Получихме борсови цени минус 20-30% и трябваше да плащаме тези цени”, уточни Добрев.

Той заяви, че се радва, че е подал сигнал към прокуратурата и смята, че нарушенията са за 700 милиона, а не за 88 млн.

“Ние разбрахме, че не е било сигурно, че Кирил Петков не е бил премиер, защото баща му е ходил на преговаря в Турция.

„Днес разбрахме, че не е сигурно дали Кирил Петков е бил премиер, защото баща му е ходил да договаря газ, според думите на зам.-министър Пламен Данаилов. Толкова е смешно, все едно сме в детската градина.

Тая държава не знаем кой я е управлявал. Затова плащахме горивата с един лев надценка. Това, което ние твърдяхме излезе вярно. Печелили са по 50 лева на всеки резервоар“, посочи Делян Добрев.

„Дойде служебният кабинет и инфлацията започва да пада. Всички хора видяха какво представлява Промяната. Надявам се оценката да им я дадат избирателите и да забравим за тях“, обърна се той към водещата. „Колкото по-скоро забравим за тези момчета и бащите им, толкова по-добре“, каза още той.

Един негов министър каза, че да договарят газ са ходили татко Петко и Весела Чернева”, каза Добрев.

“Ама вие вярвате ли на това?”, възмути се водещата Цветанка Ризова.

“Имам една съседка, която казва: “И моят баща, и твоят не знаят какво да правят, хайде да ги пратим да преговарят за газ”, отсече той в отговор.

“Не знаем Асен ли управляваше, Кирил ли, Лена ли. Що не поканите татко Петко да го питате дали е ходил в Турция, той отрече, ама го питайте.

След като зам.-министър на Кирил Петков е казвал, че баща му е пътувал до Турция, аз нямам съмнения да повярвам. Ще се намерят доказателства, че това е било така”, допълни Добрев.

“Представяте ли си в каква детска градина ще кажат, че сме живели”, заключи той

Делян Добрев показа карта, получена от представители на „Тотал“ и обясни, че на нея червените петна са находища на газ.

„Ние сме на финалната права на проучването на находището „Хан Аспарух“ в Черно море. Най-вероятно това находище е общо с Турция и Румъния.

Твърде вероятно е да докажем находище на газ, защото те добиват в района.

Ако ГЕРБ е в управлението на страната, ние ще настояваме да заявим 20% като акционер от залежите на газ. Това ще гарантира енергийната независимост на България“, подчерта Добрев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts