| | | |

Проф. Герджиков срази Петков заради воаяжите на баща му

Да изпратиш баща си да участва във важни преговори, когато ти си премиер, това не изглежда много нормално.

Това заяви проф. Огнян Герджиков, председател на 39 НС (5 юли 2001 – 4 февруари 2005 г.) и служебен министър-председател (27 януари – 4 май 2017 г.).

снимка Архив

Професор Огнян Герджиков, който е професор по право в СУ „Св. Климент Охридски“, коментира информацията, че бащата на Кирил Петков е бил ангажиран с доставките на „синьо гориво“ за страната ни.

Той официално е пътувал до Турция за преговори заедно със съветника по външната политика на Петков – Весела Чернева. Летял е на държавни разноски през първата половина на миналата година, разкри бившият заместник-министър на енергетиката Пламен Данаилов.

Във връзка с целия този казус проф. Герджиков цитира една своя любима латинска мъдрост: Da mihi factum, dabo tibi ius – Дай ми фактите, да ти дам правото.

„Сега възможно е това да е точно така, но не изключвам и да не е така. От тази гледна точка това, което ще кажа, го казвам малко под условие.

Ако действително е така, не ми изглежда коректен ход от страна на Кирил Петков“, заяви бившият служебен премиер, цитиран от БГНЕС.

Проф. Герджиков подчерта, че подобна практика наистина не изглежда много нормална.

„Признавам си, че не би ми дошло на ума“, каза той усмихвайки се, отговаряйки на въпроса дали би изпратил свой близък роднина на важна дипломатическа мисия в чужбина.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

клип Нова нюз
снимка Архив

Similar Posts