| | | |

Карадайъ начело на мащабна дарителска акция на ДПС. Структурите пращат дарения на всеки час ВИДЕО + СНИМКИ

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ застана начело на мащабната дарителска акция на ДПС в помощ на пострадалите от разрушителното земетресение в Турция. Оранизирани от Движението тирове потеглят на всеки час към южната ни съседка

снимка ДПС

Дарения на всеки час изпращат структурите на ДПС в страната за десетките хиляди семейства на загиналите в опустошителните земетресения в Турция и за стотиците хиляди пострадали и останали без дом хора.

снимка ДПС

Лидерът на Движението Мустафа Карадайъ първо отиде в Хасково, за да провери лично организацията на мащабната дарителска кампания.

Складовата база в града е основният логистичен център на ДПС, в който се събират помощите от цялата страна. От Хасково тировете с дарения отиват в базата в Одрин, където се разпределят според нуждите на пострадалите в Турция.

снимка ДПС

В Хасково Карадайъ се включи в товаренето на поредния камион. Тирове с помощи тръгват на всеки час към южната ни съседка.

Досега ДПС е изпратило 34 тира, десетки микробуси и леки коли с дарения за бедстващите хора в Турция.

снимка ДПС

В акцията са се включили и много граждани, които не са членове и симпатизанти, но са съпричастни към трагедията, сполетяла турския народ.

Районното мюфтийство също събира парични средства за пострадалите от земетресенито в двата мюсюлмански храма в Хасково.

По-късно Карадайъ отпътува за Одрин, за да занесе лично за събраните от Движението дарения.

Карадайъ бе в един от тировете с помощи, които днес отпътуваха за Одрин от основния логистичен център на мащабната дарителска кампания на Движението – Хасково.

В Одрин Карадайъ се срещна с и.д. областния управител на Одрин (Едирне) Съдкъ Зихин, зам.-областния управител Зафер Карамехмедоглу, отговорника на областния кризисен щаб Селим Ак и областния председател на АК парти Белгин Иба.

снимка ДПС

Карадайъ изказа своите на всички членове и симпатизанти на ДПС съболезнования към близките на загиналите в ужасяващата трагедия и на място събра информация от какво имат нужда стотиците хиляди бедстващи хора.

снимка ДПС

В същото време ДПС излезе с нов призив за дарения. В момента десетки хиляди семейства са без покрив над главата.

Затова Турция спешно се нуждае от палатки, спални чували, електрически и газови печки, одеяла. Това е най-нужно на пострадалите хора, дарявайте, призова Движението.

Осмият тир от Кърджали потегли днес за Одрин, съобщи кметът д-р инж. Хасан Азис. Той уточни, че част от събраните помощи ще бъдат пратени в Сирия, която също пострада от разрушителните трусове.

снимка ДПС

Два тира с хранителни продукти, одеяла и отоплителни уреди тръгнаха днес от областната структура на ДПС в Шумен директно за Одрин.

снимка ДПС

Три камиона и 4 големи буса изпрати Движението в Стара Загора. Успяхме да натоварим не малко дрехи, хранителни продукти, хигиенни принадлежности, над 400 одеяла и други завивки и още много помощи – все дарения от хора за хора.

Дарения, събрани в пунктовете ни в Стара Загора, Казанлък, Павел баня, Гълъбово, Гурково. В процес на организация сме и в Николаево и Раднево, заявиха от ДПС в Стара Загора.

В организацията участваше зам.-председателят на ДПС Халил Летифов.

Хората от Тетевен също се включиха в мащабната дарителска кампания.

Кюстендил изпрати храни.

Помощи за Турция отпътуваха и от Руен.

И от Русе за Одрин отпътува първият ТИР с одеяла, дрехи, бебешки храни и памперси, вода и отоплителни уреди, детски легла, консерви и много други продукти от първа необходимост от жителите на цялата област.

Благодарим на всички от общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Русе, Сливо поле и Ценово. Благодарим за съпричастността, заявиха от местната организация на ДПС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка ДПС

Similar Posts