| | | | |

Сийка Милева: Хакерската атака идва по-малко 24 часа след налагането на санкции по “Магнитски”

Неуспешна хакерска атака на интернет страницата на прокуратурата е направенa по-рано днес.

Това потвърди за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Малко преди 13:00 часа към сайта на институцията са регистрирани опити за едновременно влизане, многократно надвишаващ установения лимит.

След засичането на DDoS атаката, администраторите на сайта са включили допълнителни защити, които не са позволили блокирането на страницата.

Мога да потвърдя за поредна хакерска атака срещу интернет-страницата на прокуратурата. Първоначалната информация сочи, че и в случая се касае за хакерска атака с източник Руската Федерация.

Малко преди 13 часа към сайта на прокуратурата са регистрирани опити за едновременно влизане, многократно надвишаващ установения лимит.

Прокуратурата незабавно ще се самосезира и ще възложи извършването на проверка на ДАНС и ГДБОП.

Очакваме службите за сигурност да си свършат работата и след приключване на проверките да докладват материалите в прокуратурата за преценка има ли достатъчно данни за образуване на досъдебно производство.

Прави впечатление, че хакерската атака идва по-малко от 24 часа след обявяването на новите санкции по глобалния закон “Магнитски”, свързани и със зловредното руско влияние.

Знаете добре, че по отношение на две от санкционираните лица има внесени обвинителни актове. Румен Овчаров е подсъдим, има присъда на две инстанции. По отношение на Николай Малинов е внесен обвинителен акт в СГС за шпионаж в полза на Русия.

В НСлС се води разследване за корупция, в което се събират доказателства за съпричастност и по отношение и на други две санкционирани лица.

В този смисъл прокуратурата вижда в налагането на санкциите и подкрепа от нашите евроатлантически партньори в усилията ни да се противопоставяме на зловредното руско влияние срещу Република България и региона.

Още в понеделник прокуратурата ще изиска актуална информация от ГДБОП, ГДНП, ДАНС, НАП, КПКОНПИ, Агенция по вписвания и други държавни органи да предоставят наличната при тях информация по отношение на лицата включени в списъка “Магнитски”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts