| | | | |

Венци Мицов: Познавам двама пенсионери. Единият е излишен…

Бившият общински съветник и кандидат за депутат – Венцислав Мицов, сподели мнението си, касаещо последните новини около Румен Овчаров.

Членът на левицата и бивш министър на енергетиката на 10 февруари беше санкциониран от правителството на САЩ по Закона „Магнитски“, разбира се, заедно с други български висши държавни служители заради „широкото им участие в корупцията в България“.

Мицов не остана безучастен и сподели мнението си в профила си във Фейсбук:

“Познавам двама пенсионери…

Мама. И Румен Овчаров.

Познавам мама откакто съм се родил. Познавам Румен Овчаров горе-долу от същото време.

Мама работеше във фабрика за дрехи. Румен Овчаров не работеше във фабрика за дрехи.

Мама градеше социализЪма. Румен Овчаров се ползваше от всичките блага на социализЪма.

Мама беше в списъка на изгорелите с пенсии. На прецаканите от масовата приватизация. На редящите се за хляб по време на кабинета Виденов. Румен Овчаров не беше в тези списъци. Той попадна в списъка Магнитски и каза “чудо голямо”.

Мама получава пенсия, с която трудно, но без да мрънка, оцелява.

Румен Овчаров е пенсионер. Пенсионер, който може да си позволи да отиде до Щатите, които иначе презира, щото, нали, са мястото на загниващия капитализъм.

Двама пенсионери. Единият е излишен, нали…

Впрочем познавах и трети пенсионер. Тате. Ама той си отиде малко, след като се пенсионира. Отиде си като убеден социалист. Член на партията, в която Р.Овч е фактор.

И съм сигурен, че той не си е отишъл напразно. Той си е отишъл, за да може “пенсионери” като Румен Овчаров да живеят вечно!

И да ни гледат от телевизионния екран, напомняйки ни, че каквото и да правим, каквито и мисли за бъдещето да имаме, във всеки един момент ще трябва да се сблъскаме с тяхната воля.

С волята на пенсионираните бащици, които и от оня свят ще управляват живота ни.

Защото… така.

А вие какви пенсионери познавате?”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts