| | | |

Лют скандал между Борисов и Ризова: Няма да им търпя повече лъжите – нито аз, нито партията и партията е бойна в момента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов говори за първи път в телевизионно предаване от доста време насам. Той гостува при Цветанка Ризова в предаването “Лице в лице” по БТВ.

В началото заяви, че е “малко неудобно в такава ситуация да се политиканства”, визирайки намерените 18 мъртви мигранти.

“Това, което се случва в момента, е не само трагедия, но и оценка за това, което се прави от две години. Днешният ден ни дава 2 новини, които опровергават всички наши критици”

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод трагедията с 18 трупа край софийското село Локорско и новина, че България няма да приеме еврото от 1 януари 2024 година.

“Горанов още от първия момент си подаде оставката тогава. Не е бил в листите на ГЕРБ, не е бил кандидат за министър в правителства, които сме предлагали.

Но аз бих почнал някъде по-отначало. Защото това, което се случва в момента е не само трагедия, а и оценка на това, което се е правило толкова години.

Днешният ден ни дава две новини, които опровергават всички наши политици. Първата е, че се справят с границата.

Тук не трябва да се обвинява служебното правителство, защото за да има служебно такова политическите партии не са се справили и затова има служебно правителство.

Преди две години най-скучното беше, че България беше сочена за пример за справяне с нелегалната миграция, че идваха от премиера на Великобритания, до Унгария, всички, за да видят…

Г-жа Джорджа Мелони иска да дойда, за да й кажа как сме се справили с нелегалната миграция”, посочи той.

“Аз съм вярващ човек и Господ днес ми дава възможност да опровергая всички лъжи на “Продължаваме промяната” (ПП) и “демократична България” (ДБ).

Протестът започна от другата страна на Министерски съвет (МС) преди 2 години, когато България бе приета в най-бялата организация – европейския банков съюз.

Под мое ръководство, с министър Ананиев, преди това Горанов, изпълнихме всички технически критерии и получихме политическо решение да влезем в европейския банков съюз и влязохме, отвори ни се вратата на еврозоната.

Вървяхме заедно с Хърватия, отделиха ни от Румъния.

Две години Асен Василев помпаше инфлацията по чудовищен начин и загубихме всякакви шансове в момента.

2 години, когато ГЕРБ беше изчегъртан, нямаше ни, всички останали са имали възможности, че да приемат тези 4 технически закона. 2 години нито един от тях не беше приет.

Депутатите на ДБ и ПП бойкотираха комисията за пране на пари.

2 години не намериха време да променят тези закони с пълното си мнозинство и оставиха последните 2 дни, за да кажат, че ГЕРБ им провалят. Няма да им търпя лъжите!”, отсече той.

“Асен Василев работи целенасочено за да не влезем в еврозоната.

Алексей Петров, когато Цветанов бе министър, дойдоха да кажат, че тече полицейска операция. Аз нямаше как да възпрепятствам такава операция. После бе оправдан по всичко и за да няма никакви спекулации, защото ние цял живот с него сме съперници.

Няма повече да търпя внушения.

Защо не го попитахте за закона за пране на пари. Как ви написаха да ме питате, а Асен Василев не го питахте вчера. Няма да замълча, когато се говорят неистини”, отсече той

“Никога не са ми писали въпросите, чужд въпрос в цялата си кариера не съм задала”, опита да се защити Ризова, а лидерът на ГЕРБ я репликира.


“Говорихме ли миналата година за левчето? Какви мерки се взеха?”, припомни той за предупреждението на ГЕРБ за надутите цени на горивата.

Контра въпрос – за две години промениха ли закона за хазарта? Защо не е променен? Последната промяна беше през 2013 г.”, обърна внимание Борисов.

“Защо все към нас питате? От деня, в който Промяната си отиде, бензинът и нафтата паднаха ли с един лев? На всяка бензиностанция може да го видите”, посочи Борисов далаверите на Киро и Асен.

“Кирил, Асен и Христо Иванов ни надиграха. Въпреки това щяхме да подкрепим закона за съдебната реформа.

Ние ще го подкрепим, а после Конституционния съд да се произнася“, коментира той и неприетия закон на Крум Зарков в парламента за ограничаване правомощията на главния прокурор.

“Не може главният прокурор да бъде недосегаем, не може да не бъде разследван. Трябва да подготвим такъв закон, който да приемем. Защото ако сменим Гешев с Рашков, под такова нещо няма да се подпиша.

Прокуратурата в момента брани Кирил и Асен с неадекватните си действия към тях.

Разработки има ли как такива милиарди отидоха към “Лукойл“, как газ, който струва 100 лв., го платихме 130 лв.? Толкова работа имат, в момента не си я вършат.

Не е важно дали е Гешев, Рашков, Татарчев, трябва да има законов начин, не говоря за Гешев, ако наруши закона, да има орган, който да го разследва. Кой разследва беззаконието на Рашков срещу нас?

Идват, обръщат къщата, не намират нищо, полицаите казват, че трябва да ни изкарат, за да ни снимат“, заяви Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts